Αλ. Τσίπρας για μέτρα ελάφρυνσης: «Ήρθε η ώρα οι πολλοί να γευτούν τους καρπούς των θυσιών τους»

Από το Ζάππειο Μέγαρο, το απόγευμα της Τρίτης (7/5) ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ανακοινώνοντας δέσμη θετικών μέτρων στο πλαίσιο της νέας οικονομικής πολιτικής που ήδη έχει προαναγγείλει.

Πρόκειται για πολιτική που εστιάζει στις φοροελαφρύνσεις και τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας. «Η χώρα και η οικονομία βρίσκονται σε σαφή πορεία ανάκαμψης», τόνισε.

Μίλησε και για την έξοδο από τα μνημόνια

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την έξοδο από τα μνημόνια μετά από 8 χρόνια σκληρής προσαρμογής, την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την εξασφάλιση της φτηνότερης πρόσβασης στις αγορές χρήματος από ποτέ, όπως είπε, και την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και την υπέρβαση, όχι μόνο την επίτευξη, των ετήσιων στόχων.

«Ωστόσο υπάρχει ακόμη μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που σήκωσε δυσανάλογο βάρος και δεν έχει ακόμη αισθανθεί τις θετικές συνέπειες από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Δεν έχει αισθανθεί τα αποτελέσματα αυτής της θετικής και ελπιδοφόρας πορείας στην καθημερινότητα του».

Ποια είναι τα μέτρα ελάφρυνσης

Για να υπογραμμίσει ότι «τώρα ήρθε η ώρα οι θυσίες του ελληνικού λαού να αρχίσουν να δικαιώνονται. Ήρθε η ώρα όσοι έβαλαν πλάτη στα δύσκολα, οι πολλοί, να γευτούν τους καρπούς των θυσιών τους».

Τα μέτρα ελάφρυνσης αφορούν στη μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας στην εστίαση από το 24% στο 13%, τη μετάταξη όλων των τροφίμων από το 24% στο 13%, τη μείωση στον ΦΠΑ στην ενέργεια, ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο και την καταβολή 13ης σύνταξης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλ. Τσίπρας για πρόταση μορφής: Την «μετατρέπει» σε ψήφο εμπιστοσύνης!

Εντοπίστηκε σφαίρα κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού

Αλ. Τσίπρας για «Ερρίκος Ντυνάν»: Επιστρέφει στο Δημόσιο 

Σχετικά άρθρα