Η ιστορία πίσω από τη Γιορτή της Μητέρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γιορτή της Μητέρας είναι σε λίγες μέρες  και σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί γιατί τη γιορτάζουμε. Θέλεις να μάθεις πώς ξεκίνησε όλο αυτό και ποιες είναι οι βαθιές ρίζες της συγκεκριμένης γιορτής στην Παγκόσμια Ιστορία.

Πότε καθιερώθηκε η Γιορτή της Μητέρας;

Η Γιορτή της Μητέρας εορταζόταν και στην Αρχαιότητα τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους Ρωμαίους αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο. Ήταν κάτι σαν πανηγύρι, σαν επετειακή γιορτή.

Η Γιορτή της Μητέρας, όπως την ξέρουμε σήμερα έχει τις ρίζες της στις αρχές του 2οου αιώνα.

Η Ανν Ριβ Τζάρβις

Η Ανν Ριβ Τζάρβις είναι ουσιαστικά η γυναίκα που κρύβεται πίσω από τη Γιορτή της Μητέρας. Είναι η γυναίκα που πάλεψε για τα δικαιώματα των γυναικών και ειδικά των μανάδων στις αρχές του 1900 στις ΗΠΑ. Μάλιστα έφτιαξε Σωματεία που προστάτευαν και βοηθούσαν τις εργαζόμενες μητέρες.

Ωστόσο, δεν ήταν εκείνη που καθιέρωσε τη Γιορτή αλλά η κόρη της, μετά τον θάνατό της, για να την τιμήσει. Μάλιστα, η κόρη της, αφιέρωσε όλη της τη ζωή φροντίζοντας τα δικαιώματα των μανάδων!

Τι γιορτάζουμε αυτήν την ημέρα;

Στη Γιορτή της Μητέρας γιορτάζουμε τις θυσίες που κάνουν οι μανούλες για τα παιδιά τους, τις υποχωρήσεις, τους συμβιβασμούς, την τεράστια φροντίδα και αγάπη που δείχνουν στα παιδιά!

Οπότε δεν χρειάζονται πανηγύρια για να της δείξει ένα παιδί πόσο την αγαπάει. Αρκεί μια γλυκιά κουβέντα, μια μεγάλη τρυφερή αγκαλιά, ένα «Σ’ αγαπώ μανούλα»!… Και η μαμά θα αισθανθεί απλά υπέροχα!

Δες το σχετικό βίντεο:

Ν.Κ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιορτή της Μητέρας 2018: 4 εύκολα diy δώρα της τελευταίας στιγμής για τη μαμά σου!

Γιορτή της Μητέρας 2019: Δείξε στη μαμά σου πως «είναι το το φως στη ζωή σου»

Η πιο γλυκιά κάρτα για τη γιορτή της Μητέρας

Σχετικά άρθρα