Ένα χάπι για τη γυναικεία απιστία!

Επισήμως η μονογαμία κάνει τη γυναίκα μη σέξυ. Η θεωρία που αναστάτωσε σεντόνια, κρεβάτια και σαλόνια, και το χάπι που πλασάρεται ως λύση.

Αν ρωτήσει κανείς γιατί ο λόγος για τις γυναίκες και όχι για τους άνδρες, είναι μάλλον γιατί οι άνδρες δύσκολα γίνονται σεξουαλικά «πάσχοντες», αν το πρόβλημά τους έιναι ότι βαρέθηκαν τη μία και μόνο, -αγαπημένη τους-, γυναίκα. Αντίθετα μια γυναίκα στη πορεία της ζωής της με το σύντροφό που αιώνια αγάπησε μπορεί, σεξουαλικά, … να βαρεθεί.   Sexless female το ονομάζουν οι ειδικοί σεξολόγοι στα ακριβοπληρωμένα ιατρεία τους, σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία μέχρι στιγμής, που ωστόσο διαπιστώνουν με διογκούμενη έκπληξη, την έξαρση στον αριθμό των γυναικών που βαριούνται στη σχέση τους και χάνουν το ενδιαφέρον τους, n general ως επακόλουθο, για το σεξ.

Magnify Image

Είναι το sexless σύνδρομο όπως αποκαλείται, ή πιο ελεύθερα, η «βαρεμάρα» των γυναικών για ερωτική περίπτυξη, που σχεδόν έχει ταυτιστεί επιστημονικά πια με τον ορισμό της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας.   Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξε ότι διεθνώς το 10-30% των γυναικών μεταξύ 20-60 ετών πάσχουν από διαταραχή Μειωμένης Σεξουαλικής Επιθυμίας γιατί δεν αισθάνονται την ίδια θέρμη που ένιωθαν στην αρχή της σχέσης με τον σύντροφό τους.

Magnify Image

 

Μέσα από αυτά τα δεδομένα, -που προέρχονται ωστόσο από ζευγάρια που προσπαθούν συνειδητά για να κρατήσουν υγιή τη σχέση του,ς-, η μονογαμία αναδεικνύεται σε μία από τις κύριες πηγές της Διαταραχής Μειωμένης Σεξουαλικής Επιθυμίας (HSSD) και μάλιστα όπως ακριβέστερα προσδιορίζεται είναι η έλλειψη λαγνείας (…!) που επέρχεται σε μια μακρόχρονη σχέση, όταν αυτή δημιουργεί – στη γυναίκα, ο άνδρας προφανώς δεν έχει τέτοιο πρόβλημα- συναισθηματική δυσφορία.”   Για τους εξελικτικούς βιολόγους είναι θέμα «ορμής»! Το επονομαζόμενο vigor, η ρώμη του ανδρικού οργανισμού,που οι βιολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει στις γυναίκες στο επίπεδο της ίδιας σεξουαλικής ορμής. Οι πιο εμπειρικοί ψυχολόγοι ανακοινώνουν επισήμως ότι αυτή η διαφορά στην γενετήσια ορμή, είναι τελικά θέμα επιθυμίας της γυναίκας που ατονεί όταν μια γυναίκα έχει έναν σύντροφο για εκτεταμένη χρονική περίοδο.   Στο σύνολό τους οι επιστήμονες έχουν καταλήξει να παραδέχονται ότι είναι δύσκολο να διατηρηθεί ίδια η επιθυμία στο σεξ με μόνο ένα άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα ο καθηγητής Bergner από το πειραματικό κέντρο του Κολούμπια τολμά να ανακοινώσει ότι ίσως κανένας από εμάς, άνδρες ή γυναίκες, να μην είναι πραγματικά βιολογικά «προγραμματισμένος » για one-and- only είδος σεξουαλικής ζωής. Και ίσως αυτό, προσθέτει, να πληρώνουμε με όλα τα προβλήματα στη διάρκεια μιας σχέσης.   Αν είναι έτσι, σχολιάζει ο καθηγητής ψυχολογίας Lori Brotto, στο Πανεπιστήμιο British Columbia η περιορισμένη λίμπιντο μπορεί και να είναι απλώς πλήξη ….»

Magnify Image

Ένα βαιάγκρα για τη γυναίκα είναι, αλήθεια, καημός πολλών ετών. Και το sexless female σύνδρομο, από ότι φαίνεται, πάλι το επανέφερε.   Οι New York Times ανακοίνωσαν ότι στα επόμενα χρόνια ένα αντίστοιχο -ροζ- χάπι θα κυκλοφορεί στην αγορά, και η λήψη του, θα ανοίγει άμεσα τις πύλες της γυναικείας ηδονής. Συγκεκριμένα, διευκρινίζουν οι ερευνητές του, «θα μπορούσε να είναι ακριβώς η λύση για κάποια ζευγάρια που θέλουν να επιμείνουν στις μονογαμικές σχέσεις τους. Ή, αλλιώς είναι η λύση που θα εμπλουτίσει την μονογαμία με μια «υποστήριξη», φαρμακευτική, για σεξουαλική ικανοποίηση τέτοια που θα απαλλάξει τα ζευγάρια από το σύνδρομο της μειωμένης επιθυμίας».   Τι καινούργιο θα κάνει το χάπι αυτό τόσο θεαματικά αποτελεσματικό;   Δεν έχει ανακοινωθεί ακριβώς στα μέχρι στιγμής επιστημονικά δημοσιεύματα. Είναι βέβαιο όμως ότι θα επιδρά στο επίπεδο της Επιθυμίας, πριν καν αυτό της Διέγερσης, δηλαδή ένα στάδιο πριν το αντίστοιχο στο οποίο επενεργεί το βαιάγκρα των ανδρών.

 

Magnify Image

 

Όπως μέχρι τώρα αδιαμφισβήτητα αποδείχτηκε οι γυναίκες σε αντίθεση με τους άνδρες κουβαλούν ερωτισμό καθαρά ψυχοσωματικό (ενώ οι άνδρες «υδραυλικό»).   Σε ελεύθερη μετάφραση, οι γυναίκες χρειάζονται mind & body διέγερση, δηλαδή σκεύασμα που να λειτουργεί, όχι στις αρτηρίες, αλλά στον εγκέφαλό τους, θα έλεγε κανείς, σαν ναρκωτικό.   Εδώ φιλοδοξεί να βρει τη θέση του το ροζ χαπάκι που αναγγέλθηκε.   Και για να μην κατηγορηθεί ως ψυχοτρόπο, θα λύσει, λέει, κοινωνικά προβλήματα όπως την πλήξη του μονογαμικού…

Πηγή: www.lifo.gr

Σχετικά άρθρα