Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Πρέπει να τις μοιράζεσαι με τον σύντροφό σου;

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ερωτικής μας ζωής, που συχνά πηγάζει από τις ερωτικές μας διαθέσεις, αλλά και τις επιθυμίες μας στο κομμάτι του σεξ, που συχνά είναι καλά κρυμμένες στο μυαλό και το υποσυνείδητό μας, χωρίς να τις εκφράζουμε και να τις εξωτερικεύουμε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες δεν έχουμε μάθει να βγάζουμε προς τα έξω τις ερωτικές μας επιθυμίες, όπως ακριβώς αυτές υφίστανται, γιατί λόγω των κοινωνικών «πρέπει» και των αναστολών που δημιουργεί το περιβάλλον μας, οικογενειακό, φιλικό, κλπ.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το γεγονός ότι δεν ενοχοποιείται η φαντασίωση αυτή καθαυτή, αλλά η γυναίκα που την έχει, καθώς έχουμε σαν κοινωνικό σύνολο την τάση να βάζουμε «ταμπέλες» στις γυναίκες που… τολμούν να εκφράσουν τις μύχιες ερωτικές τους επιθυμίες.

 

Όπως επισημαίνουν οι ψυχολόγοι – σεξολόγοι, οι γυναίκες οφείλουν να είναι σεμνές, να μην εκδηλώνουν τις επιθυμίες τους στο σεξ και γενικότερα να είναι περισσότερο… πιστές στον ρόλο και την εικόνα της μητέρας και της συζύγου, χωρίς περιθώρια για «έξω από το κουτί» σεξουαλικές πρακτικές στην ερωτική τους ζωή, καθώς κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν «χαμηλής ηθικής».

Πρέπει να μιλάμε για τις φαντασιώσεις μας;

Οι ειδικοί είναι κάθετοι σε αυτό το κομμάτι: Φυσικά και μια γυναίκα πρέπει να μοιράζεται με τον καλό της τις ερωτικές της φαντασιώσεις, εφόσον φυσικά νιώθει άνετα να μιλήσεις για αυτές και ο παρτενέρ της τής εμπνέει την απαραίτητη εμπιστοσύνη για να συμβεί αυτό.

Εάν, όμως, οι φαντασιώσεις μας ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας ή της καλής ψυχικής υγείας, τότε καλό θα είναι να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό σεξολόγο – ψυχολόγο, ο οποίος και θα μας κατευθύνει αρμοδίως για το τι πρέπει να κάνουμε.

Πρέπει να κάνουμε τις φαντασιώσεις πραγματικότητα;

Γενικότερα, λοιπόν, είναι καλό να σπάμε τους κανόνες και να μιλάμε για τις φαντασιώσεις μας στον σύντροφό μας. Αυτό είναι το πρώτο και βασικό βήμα στον δρόμο για την πραγματοποίηση της φαντασίωσής μας εφόσον, φυσικά, ο παρτενέρ μας είναι σύμφωνος και θέλει να συμμετάσχει στη διαδικασία αυτή. Μην ξεχνάτε ότι το παν στις σχέσεις και δη στις καλές ερωτικές σχέσεις είναι η επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού.

Από την άλλη, η πραγματοποίηση μιας φαντασίωσης ενέχει τον κίνδυνο η φαντασίωση να χάσει το ερωτικός της νόημα, τη σεξουαλική της ουσία και εν τέλει τον σκοπό της, που δεν είναι άλλος από τον δικό μας ερωτικό ερεθισμό.

Μάλιστα, μπορεί να μετατραπεί σε μια εντελώς δυσάρεστη εμπειρία που είναι πιθανό να μας φέρει… πίσω σε σεξουαλικό επίπεδο.

Είναι οι φαντασιώσεις έκφραση της επιθυμίας μας για έλεγχο;

Ενώ, λοιπόν, το να μιλά μια γυναίκα συγκρατημένα για τις φαντασιώσεις της αποτελεί σημάδι έκφρασης και ερωτικής επιθυμίας, το να μιλά διαρκώς για αυτές δείχνει μια έντονη επιθυμία να ελέγχει τα πράγματα ή να ανακτήσει τον έλεγχο γενικότερα της σχέσης της.

Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο καλό θα είναι μια γυναίκα, εφόσον αισθάνεται ένας είδος (κατα)πίεσης στη σχέση της να εκφράζεται ανοιχτά γι’ αυτό που νιώθει, ώστε να μην εμφανίζεται με την μορφή κάποιας ερωτικής φαντασίωσης.

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γυναικείος αυνανισμός: Τι φαντασιώνεται μια γυναίκα για να φτάσει σε οργασμό;

Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Αυτή είναι η πιο… τρελή επιθυμία της γυναίκας!

Σχετικά άρθρα