Ψήφος εμπιστοσύνης: Συγκρούστηκαν Αλ. Τσίπρας και Κ. Μητσοτάκης

Έχει ξεκινήσει από χτες Τετάρτη (8/5) η συζήτηση στη Βουλή που αφορά στην ελληνική οικονομομία και στην πρόταση μομφής του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του Παύλου Πολάκη, η οποία… έγινε ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση κατόπιν απόφασης του Αλέξη Τσίπρα.

«Ζητάω εκ νέου την εμπιστοσύνη της Βουλής πάνω στο σχέδιο ανάταξης της ελληνικής οικονομίας αλλά και στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, που παρουσιάσαμε στον ελληνικό λαό», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του.

Ασταμάτητος ο Αλέξης Τσίπρας

«Δεν ήρθα εδώ για να αντιπαρατεθώ με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη στα ασήμαντα, στους αντιπερισπασμούς και στα επικοινωνιακά κόλπα. Ούτε να τον συναγωνιστώ στον κιτρινισμό και τη μαύρη προπαγάνδα. Αυτά μπορεί να κάνει ο άνθρωπος και αυτά κάνει», συνέχισε.

«Εγώ είμαι σήμερα εδώ για να αντιπαρατεθώ όχι με τη προπαγάνδα του αλλά με το πολιτικό σχέδιο του κου Μητσοτάκη». Το σχέδιο που επιθυμεί να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης είναι «το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταστροφής». Για αυτό έθεσε και το ερώτημα αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά με το σχέδιο που ανακοίνωσε ο ίδιος ή θα γυρίσει ξανά σε πολιτικές ΔΝΤ και σε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

«Θα αναγκαστείτε να πιείτε το πικρό ποτήρι»

«Θα αναγκαστείτε να το πιείτε το πικρό ποτήρι, να ψηφίσετε ένα ένα τα μέτρα που ανακοινώσαμε. Τα δικά μας μέτρα, όχι τα δικά σας που είναι μέτρα λεηλασίας του ελληνικού λαού. Θα περάσουμε ωραία την άλλη εβδομάδα», ξεκαθάρισε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το δικό σας σχέδιο ποιο είναι; Η δική σας προγραμματική πρόταση ποια είναι; Ότι δε συμπαθείτε το κύριο Πολάκη; Τα κουτσομπολιά; Οι δολοφονίες χαρακτήρων; Η λάσπη και το ψέμα; Με αυτό το σχέδιο, με αυτή τη καμπάνια, θα πάτε σε εκλογές;», αναρωτήθηκε κατά του κου Μητσοτάκη.

Σκληρός και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Κ. Τσίπρα ακούγοντας σας με προσοχή κατάλαβα γιατί δεν θέλατε ποτέ να γίνει η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη. Αφορά στη συμπεριφορά του. Εδώ θα συζητήσουμε και εδώ θα απολογηθείτε. Αν θέλετε τηλεοπτικό διάλογο, προκηρύξτε τώρα εθνικές εκλογές και θα κάνουμε όσα debate θέλετε», σχολίασε.

«Ο κ.Τσίπρας πήγε διακοπές κρυπτόμενος σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμα νεκρούς στο Μάτι. Αυτή είναι η αισθητική της εξουσίας όπως την αντιλαμβάνονται. Αυτός είναι ο λιτός βίος στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής».

Και συμπλήρωσε: «Στις 26 Μαΐου ένας θα χαμογελάει και ένας θα κλαίει. H ΝΔ θα πετύχει τη μεγάλη εκλογική νίκη που θα οδηγήσει στη πολιτική αλλαγή. Τα τελευταία… τυράκια πριν τη φάκα των εκλογών δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες πολίτες».

Συνεχίεται η συζήτηση

Με ομιλίες βουλευτών συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, η τριήμερη συζήτηση για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή (10/5) τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία, αφού προηγηθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων με τον Αλέξη Τσίπρα να… ρίχνει την αυλαία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κρήτη: Ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας από τον Αλ. Τσίπρα

Tηλεοπτικό ντιμπέιτ Τσίπρα – Μητσοτάκη: Επίσημη πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ 

Ξαρχάκος κατά Μητσοτάκη για το «σποτ» με τους μουσικούς

Σχετικά άρθρα