Κατεχόμενα Κύπρου: Καταρρέει η… κυβέρνηση – Η μια μετά την άλλη οι παραιτήσεις

Φαίνεται πως καταρρέει η κυβέρνηση στα Κατεχόμενα της Κύπρου αφού η μια παραίτηση διαδέχεται την άλλη.

Οι πληροφορίες από τον «Πολίτη» αναφέρουν πως ο Τουφάν Ερχιουρμάν συναντιέται σήμερα Πέμπτη (9/5), με τον Μουσταφά Ακιντζί για να του ανακοινώσει τη διάλυση της κυβέρνησης.

Αιτία της απόφασής του αυτής η παραίτηση του αντιπροέδρου και ΥΠΕΞ στα Κατεχόμενα, Κουντρέτ Οζερσάι. Ο ίδιος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει.

Ως λόγο αποχώρησής του από την κυβέρνηση έθεσε την έλλειψη εμπιστοσύνης προς αυτή, με αφορμή την εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο Δημοσιονομικών».

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, σχετικά με το αν θα μείνει στην… αντιπολίτευση ή αν θα προχωρήσει σε συνομιλίες για τη δημιουργία άλλης «κυβέρνησης», θα το αποφασίσει το ανώτατο κομματικό όργανο του κόμματος.

Σκάνδαλο με τον γιο του Σερντάρ Ντεκτάς

Ο ΥΠΟΙΚ του ψευδοκράτους στα Κατεχόμενα, Σερντάρ Ντεκτάς ανακοίνωνε την παραίτησή του. Ο γιος του επί σειρά ετών ηγέτη στα Κατεχόμενα, Ραούφ Ντεκτάς και επικεφαλής του Δημοκρατικού κόμματος (DP), σημείωνε πως η παραίτησή του αφορούσε μόνο στα υπουργικά του καθήκοντα και όχι τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

Ο Σερντάρ κατηγορήθηκε για ενοικίαση εκτάσεων σε προνομιακή τιμή στο πανεπιστήμιο «Ραούφ Ντεκτάς», στο οποίο συνέταιρος είναι ο γιος του. Η υπόθεση τον έθεσε στο στόχαστρο αντιπολίτευσης, αλλά και της… συγκυβέρνησης του ψευδοκράτους.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τουρκία: Μυρίζει… μπαρούτι από τις νέες εκλογές στην Πόλη

Σάλος από το «παιχνίδι» της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Σχετικά άρθρα