Κώστας Πάσσαρης: Λειτουργούσε ψυχρά και νηφάλια – Είναι ο «Ορέστης» της Ελλάδας;

Υπό τον ασφυκτικό κλοιό της παραγραφής των αδικημάτων, ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες η δίκη για τον Κώστα Πάσσαρη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Αφορά στην εν ψυχρώ δολοφονία δύο αστυνομικών και τον τραυματισμό σωφρονιστικού υπαλλήλου πριν από σχεδόν δεκαοκτώ χρόνια μέσα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας.

Κρατείται στις πιο σκληρές φυλακές

Η δίκη του θεωρούμενου ως εγκληματία, που κρατείται στις πιο σκληρές φυλακές της Ρουμανίας, άρχισε ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου, μετά από τρεις αναβολές.

Την ενοχή του για πέντε δολοφονίες αλλά και απόπειρες ανθρωποκτονιών, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας πως είχε ως σχέδιό του να αποδράσει τον Φεβρουάριο του 2001, σκοτώνοντας τους δύο αστυνομικούς.

Να σημειωθεί πως εκτίει ποινή κάθειρξης στη Ρουμανία για δύο ακόμη δολοφονίες ενώ αποφυλακίζεται σε περίπου ένα χρόνο.

Λειτουργούσε ψυχρά και νηφάλια

«Αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής. Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται».

Αυτό πρόταξε η εισαγγελεας, απορρίπτοντας παράλληλα το αίτημα της υπεράσπισης για την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του, ο Κώστας Πάσσαρης είναι ένας άνθρωπος που έχει μεταμορφωθεί. «Από άγριο λιοντάρι έγινε ήρεμο αρνί». Κύριο επιχείρημά του ότι έχει πάρει 930 διακρίσεις στη ζωγραφική, είναι πια κοντά στον Θεό και όλοι οι συγκρατούμενοι επιδιώκουν την παρέα του.

astynomia

Είναι ο «Ορέστης» της Ελλάδας;

Μάλιστα,  ο συνήγορος υπεράσπισης του διαβόητου κακοποιού, Ανδρεας Ταγαράκης προσομοίασε τον Κώστα Πάσσαρη με τον κατά συρροή δολοφόνο της Κύπρου «Ορέστη».

«Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Κύπριος τα έβαζε σε βαλίτσες, ενώ ο Πάσσαρης τα άφηνε στον δρόμο ελεύθερα» δήλωσε και κατέθεσε αίτημα να διερευνηθούν οι μέχρι σήμερα άγνωστοι συνεργοί της αιματηρής απόδρασής του.

Καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια

Σε τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η ποινή αφορά σε κάθε μία από τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που διέπραξε. Επίσης, του όρισαν 13 χρόνια για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, 10 για αρπαγή, 10 για κάθε μία από τις τρεις ληστείες και 5 για διακεκριμένη κλοπή.

Πάντως, το δικαστήριο τον αθώωσε, λόγω αμφιβολιών, για τα αδικήματα που αφορούν την αιματηρή ληστεία σε πρακτορείο της ΔΕΗ στο Περιστέρι το 2001.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κύπρος: Ανασύρθηκε αντικείμενο από την Κόκκινη Λίμνη

Κύπρος: Φρίκη από την κυνική ομολογία του serial killer που ξεφορτωνόταν τις βαλίτσες με τα πτώματα γυναικών σε λίμνες

Ισόβια σε νοσοκόμα… δολοφόνο – Πώς σκότωνε τους ασθενείς της

Σχετικά άρθρα