5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Archie, το μωρό του Πρίγκιπα Χάρι

Τη Δευτέρα τα ξημερώματα  ήρθε στον κόσμο το παιδί του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, ενώ χθες είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας και απέκτησε και όνομα, ένα όνομα μακροσκελές αλλά με νόημα: Archie Harrisson Mountbatten-Windsor.

Για να δούμε ωστόσο λίγα πράγματα για το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας:

Γιατί έχει διαφορετικό επίθετο από τους γονείς του;

Πέρα από την έκπληξη που προκάλεσαν παγκοσμίως με την επιλογή των δυο ονομάτων που δεν ήταν καν στη λίστα με τα επικρατέστερα, ο Χάρι και η Μέγκαν μάς εξέπληξαν και με την ανακοίνωση του επιθέτου του παιδιού. Όλος ο κόσμος άρχισε να αναρωτιέται από πού προκύπτει το “Mountbatten”. Η απάντηση είναι σχετικά απλή: πρόκειται για έναν φόρο τιμής στον παππού του Πρίγκιπα Χάρι, τον Πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος έφερε το συγκεκριμένο επίθετο στη βασιλική οικογένεια όταν παντρεύτηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ.

ARCHIE HARRISSON
Instagram/@sussexroyal

Το 1947, ο Πρίγκιπας Φίλιππος από την Ελλάδα έγινε Βρετανός πολίτης καθώς υπηρετούσε στον βρετανικό στρατό, παίρνοντας το επίθετο Mountbatten-Windsor. Αυτό είναι και το επίθετο που χρησιμοποιείται στη βασιλική οικογένεια σε όλα τα μέλη που δεν φέρουν τον τίτλο του Πρίγκιπα. Ωστόσο, αν και ο Πρίγκιπας Χάρι έχει πάρει το επίθετο “Wales”, από τον πατέρα του, τον Πρίγκιπα Κάρολο, εντέλει επέλεξε να δώσει στο παιδί του το επίθετο του παππού του για να τον τιμήσει!

Ποια είναι η υπηκοότητα του παιδιού;

Αφού γεννήθηκε σε βρετανικό έδαφος, το παιδί έχει αυτομάτως τη βρετανική υπηκοότητα. Ωστόσο, επειδή η μητέρα του έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στις ΗΠΑ, το παιδί θα έχει και την αμερικανική υπηκοότητα.

Είναι τελικά πρίγκιπας το νέο βασιλικό μωρό;

Παρόλο που ο πατέρας του είναι πρίγκιπας και τα ξαδέρφια του επίσης (τα παιδιά του Ουίλιαμ), ο μικρός Άρτσι δεν είναι πρίγκιπας. Ο πριγκιπικός τίτλος δίνεται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων, που είναι πολύ κοντά στον θρόνο. Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε χαριστικά τον τίτλο στα αδέρφια του πρίγκιπα George, τη Charlotte και τον μικρό Louis, αλλά δεν έχει άλλα… περιθώρια να το κάνει και για τον γιο του Πρίγκιπα Χάρι…

https://www.instagram.com/p/BxIKMKWBUgo/?utm_source=ig_web_copy_link

Υπάρχει περίπτωση να γίνει ποτέ βασιλιάς;

Οι πιθανότητες εδώ δεν είναι καθόλου με το μέρος του… Πριν από εκείνον προηγούνται πάρα πολλοί, αρχίζοντας από τον Πρίγκιπα Κάρολο, μετά τον Ουίλιαμ, τα παιδιά του Ουίλιαμ και φυσικά τον πατέρα του, τον Πρίγκιπα Χάρι…

archie
Instagram/@sussexroyal

Είναι το πρώτο παιδί – μιγάς στη βασιλική οικογένεια!

Μπορεί οι πιθανότητες να γεννηθεί πρίγκιπας να είναι απειροελάχιστες, ωστόσο η γέννηση του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας είναι ιστορικής σημασίας καθώς είναι το πρώτο παιδί-μιγάς! Γεννημένο από μάνα Αφρο-Αμερικανή και πατέρα Βρετανό, ανοίγει έτσι μια νέα… εποχή στην ιστορία της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας!

N.K.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η Μέγκαν Μαρκλ κι ο Πρίγκιπας Χάρι μάς παρουσιάζουν το μωρό τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Μέγκαν: ποιος έκανε το… πριγκιπικό προξενιό;

Μέγκαν Μαρκλ: Η ατίθαση Δούκισσα με το «ζουμερό» ερωτικό παρελθόν που έκανε τον Χάρι… χαζομπαμπά και βαίνει στα χνάρια της Νταϊάνα

Σε μαιευτήριο γέννησε η Μέγκαν Μαρκλ – Τη συνόδευσε η… Scotland Yard!

 

 

 

Σχετικά άρθρα