Έχεις παράπονα για οδηγό ταξί; Τώρα θα μπορείς να κάνεις καταγγελία!

Ηλεκτρονική πλατφόρµα καταγγελιών από επιβάτες για οδηγούς ταξί αναµένεται να τεθεί σε λειτουργία το επόµενο δίµηνο από το υπουργείο Μεταφορών.

Ήδη, σύµφωνα µε απόφαση του γενικού γραµµατέα του υπουργείου, Θάνου Βούρδα, δεσµεύτηκε ποσό 24.800 ευρώ για τη δηµιουργία του σχετικού ιστότοπου, αλλά και για τη διεξαγωγή σεµιναρίου στους υπαλλήλους που θα τη χειρίζονται και θα γίνονται τα παράπονα για τα ταξί.

Στα 180 ευρώ η ελάχιστη µίσθωση

Την ίδια στιγµή, στα 180 ευρώ ορίζει το ποσό της ελάχιστης µίσθωσης των ΕΙΧ οχηµάτων, µε οδηγό κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Μεταφορών και Τουρισµού.

Τα ΙΧ αυτοκίνητα µε οδηγό από τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και εταιρείες και συνεταιρισµούς επιβατηγών ΔΧ αυτοκινήτων εκµισθώνονται µε ολική µίσθωση µέσω προκρατήσεως µε αντίστοιχη σύµβαση ελάχιστης διάρκειας τριών ωρών, ενώ απαγορεύεται η µεταφορά επιβατών µε κόµιστρο.

Με προσόντα οι οδηγοί

Στα νησιά, µε εξαίρεση την Κρήτη και την Εύβοια, η ελάχιστη διάρκεια της εκµίσθωσης ορίζεται σε µισή ώρα για την περίοδο από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο.

Επίσης, στα προβλεπόµενα προσόντα των οδηγών, οι οποίοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι λυκείου ή αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθµίδας του εξωτερικού, προστίθενται η καλή γνώση µιας γλώσσας πέραν της ελληνικής, καθώς και η υποχρέωση να είναι ασφαλιστικά ενήµεροι.

Πηγή: www.ethnos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Βρυξέλλες: Οδηγός ταξί ψάχνει το γιο του και καταγράφει στο κινητό του την καταστροφή το πρωί της 22ας Μαρτίου

Επιδειξίας οδηγός ταξί συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Πασίγνωστο μοντέλο μίλησε για το… όνειρό της να γίνει οδηγός ταξί!

Σχετικά άρθρα