Τουρκική προκλητικότητα: Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Στην τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στο Σιμπίου της Ρουμανίας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το ζήτημα «αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο την Κύπρο. Το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να παραβιάζεται».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει ενιαία θέση όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της». Σε ερώτηση δημοσιογράφου για κυρώσεις ή διπλωματία, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε «πρώτα πρώτα η διπλωματία».

Στο… στόχαστρό του ο Βέμπερ

Τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, έβαλε στον στόχαστρό του ο πρωθυπουργός.

«Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα υποστηρίξει τις θεμελιώδεις ιδέες και αρχές της Ευρωπαικής Ένωσης, ήτοι έναν πρόεδρο που θα προάγει την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή», σχολίασε.

«Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα τοποθετείται ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και στην ξενοφοβική προσέγγιση της άκρας δεξιάς στο μεταναστευτικό. Αυτός ο πρόεδρος δεν μπορεί να είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ».

Μίνι συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη

Εικοσάλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε ο πρωθυπουργός. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η τουρκική προκλητικότητα στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Πρόκειται για ένα μείζον θέμα. Ενημέρωσαν, εξάλλου, και τους ομολόγους τους με αποτέλεσμα να συζητηθεί εκτεταμένα στη Σύνοδο.

Δείτε και το σχετικό tweet με το βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κρήτη: Ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας από τον Αλ. Τσίπρα

Ημέρα της Ευρώπης: Μήνυμα ενότητας από 21 αρχηγούς της ΕΕ

Αλ. Τσίπρας: «Στη μνήμη του πατέρα μου χρωστώ μια απάντηση»

Σχετικά άρθρα