Βενεζουέλα: «Καταφύγιο» οι ξένες πρεσβείες – Κάλεσμα σε νέες κινητοποιήσεις

Ο Αμέρικο Ντε Γκράσια, πολιτικός της αντιπολίτευσης εκλεγμένος στην Εθνοσυνέλευση, κατέφυγε στην πρεσβεία της Ιταλίας στο Καράκας στη Βενεζουέλα, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος.

«Δεν θα δώσω στη δικτατορία που διακινεί ναρκωτικά την ικανοποίηση να με επιδεικνύει σαν τρόπαιο και να με χρησιμοποιεί σαν όμηρο. Είμαι ευγνώμων για την υποδοχή της Ιταλίας», ανέφερε ο Ντε Γκράσια μέσω Twitter.

Ο ένας στην πρεσβεία της Ιταλίας και ο άλλος στης Αργεντινής

Ο βουλευτής συγκαταλέγεται στα πρόσωπα σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις μετά την άρση της ασυλίας τους.

Φέρονται να εμπλέκονται στην απόπειρα «στρατιωτικού πραξικοπήματος» της 30ής Απριλίου εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Την πτώση του επιδιώκει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό. Ανάμεσα στα μέλη της αντιπολίτευσης που διώκονται είναι και ο βουλευτής Ρίτσαρντ Μπλάνκο. Κατέφυγε στην πρεσβεία της Αργεντινής.

Κάλεσμα σε νέες κινητοποιήσεις

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό κάλεσε σε νέες κινητοποιήσεις τους υποστηρικτές του, το Σάββατο (11/5) από τις 10:00 το πρωί (17:00 ώρα Ελλάδας).

Θεωρείται ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης Έντγκαρ Σαμπράνο, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να ζητήσει να υπάρξει αμερικανική στρατιωτική επέμβαση για να αποπεμφθεί ο πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής, ο Νικολάς Μαδούρο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Βενεζουέλα: Συνελήφθη το «δεξί χέρι» του Χουάν Γκουαϊδό

Λεοπόλδο Λόπες: Ο πραγματικός ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα τον οποίο τρέμει ο Μαδούρο, με… όπλα του την Αγία Γραφή, το πτυχίο του Χάρβαρντ και μια πεθερά 100 ετών

Χουάν Γκουαϊδό: Ο 35χρονος που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας – Η ταπεινή του καταγωγή, η περίοδος που έμεινε άστεγος και το κάλεσμα προς τον Τσίπρα

Nικολάς Μαδούρο: Ο αγράμματος οδηγός λεωφορείου που έγινε πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο Τσίπρας, ο Τσάβες και η κατάρρευση μιας χώρας

Σχετικά άρθρα