Πρόσφυγες: Δωράκι… από τον Πάπα Φραγκίσκο στην Ελλάδα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να διαθέσει 100.000 ευρώ για πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

«O Καρδινάλιος Κόνραντ Κραγιέφσκι αρμόδιος φιλανθρωπικού έργου του Βατικανού παρέδωσε στην ελληνική Caritas μια γενναιόδωρη δωρεά του Πάπα».

«Θα διατεθούν για την υποστήριξη το έργου της ελληνικής καθολικής ανθρωπιστικής οργάνωσης για τη φροντίδα των προσφύγων και των μεταναστών», αναφέρει η ιστοσελίδα της Αγίας Έδρας «vatican news».

Μετέφερε «την αγάπη του Πάπα»

Μάλιστα, ο κ. Κραγιέφσκι επισκέπτεται αυτές τις μέρες ορισμένα κέντρα προσφύγων στη Λέσβο, την οποία επισκέφτηκε ο Πάπας πριν από τρία χρόνια.

Ο Πολωνός καρδινάλιος μετέφερε στα παιδιά που κατοικούν στα κέντρα προσφύγων της Λέσβου «την αγάπη του Πάπα», όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στα «Νέα του Βατικανού».

Προκειμένου να υποστηρίξει «το πολύτιμο έργο της Κάριτας Ελλάς, ο Πάπας δώρισε και 100.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε η διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης της τοπικής εκκλησίας, Μαρία Αλβέρτι».

Συνολικά 70.000 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα κέντρα, είναι κυρίως Αφγανοί, Ιρακινοί, Ιρανοί, Σύριοι και της Βορειοαφρικανοί. Συνολικά βρίσκονται στην Ελλάδα 70.000. Από αυτούς οι 14.000 είναι σε διάφορα ελληνικά νησιά και πιο συγκεκριμένα 7.000 στη Λέσβο.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει πρωτίστως να οικοδομήσει μια γέφυρα προς μια καλύτερη ζωή για αυτούς τους ανθρώπους. Εδώ βλέπουμε πολλά παιδιά, πολλές έγκυες γυναίκες που περιμένουν εδώ και μήνες να τους υποδεχτεί η Ευρώπη», δήλωσε ο Καρδινάλιος Kραγιέφσκι.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Βραβείο Νόμπελ: Ο πάπας Φραγκίσκος «ψηφίζει» Αλέξη Τσίπρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάπας Φραγκίσκος: Η διαφορετικότητα είναι πηγή πλούτου, όχι κινδύνων

Μετανάστες πνίγηκαν ανοιχτά της Τουρκίας – Μια μάνα με το μωρό της μεταξύ των νεκρών

Σχετικά άρθρα