Οικογένεια πρωθυπουργού: «Μάχεται» για τη μνήμη του Παύλου Τσίπρα

«Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν τη μνήμη του πατέρα μου άδικα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες».

Αυτό δήλωσε η Ζανέτ Τσίπρα, αδελφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια τηλεφωνικής παρέμβασης της στην ΕΡΤ 1.

Αφορμή η αναφορά στη Βουλή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε «δουλειές που έκανε η οικογένεια Τσίπρα με τη Χούντα».

«Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί»

«Θα έπρεπε να υπάρχει όριο. Μπορεί ο αδελφός μου να είναι πρωθυπουργός της χώρας και να συμπεριφέρεται με τους περιορισμούς του πολιτικού πολιτισμού που έχει και οφείλει να έχει», σχολίασε.

Και συνέχισε: «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα αφεθεί να αμαυρώνεται η μνήμη του πατέρα μας, για την όποια πολιτική σκοπιμότητα. Τέτοιος κατήφορος από πολιτικούς με διακριτούς θεσμικούς ρόλους, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

«Δεν θα το επιτρέψω… Ως εδώ, τέλος!»

«Είμαι η κόρη του, όχι πολιτικός. Είμαι το παιδί που τον γνώρισε, τον έζησε, τον θαύμαζα και τον θαυμάζω και εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά γιατί. Μα πάρα πολύ καλά. Ήταν ένας σωστός άνθρωπος, δημοκράτης, αριστερός αγωνιστής, αγωνιστής της ζωής», παρατήρησε.

Για να καταλήξει στο εξής: «Δεν θα επιτρέψω, σας μιλάω ειλικρινά, να τον πιάνουν στο στόμα τους και να διασύρουν τη μνήμη του άδικα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Ως εδώ, τέλος! Πραγματικά!».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Ζανέτ Τσίπρα σημείωσε ότι θα την κάλυπτε μια δημόσια συγγνώμη.

Το ζήτημα σχολίασε και ο Γιώργος Τσίπρας

«Ο πατέρας μου και ο θείος αναλάμβαναν δημόσια έργα, από πριν τη χούντα και στη διάρκεια της χούντας είχαν πολλά προβλήματα. Πριν πέσει η χούντα, αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα».

«Δεν έπαιρναν έργα. Ο θείος μου και ο πατέρας μου δεν είχαν καμία σχέση με τον Σκαπανέα. Είναι απολύτως ψευδές. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε ακριβώς αυτό. Αλλά η ιστορία συνεχίστηκε με τον κ. Γεωργιάδη και άλλους», προσέθεσε.

Δείτε και βίντεο από την εκπομπή:

Να σημειωθεί πως μετά την απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη περί σχέσεων του πατέρα του Παύλου Τσίπρα με τη Χούντα, η τεχνική εταιρεία «Σκαπανέας ΑΤΕ» διαψεύδει ότι ο πατέρας του κου Τσίπρα είχε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλ. Τσίπρας: «Στη μνήμη του πατέρα μου χρωστώ μια απάντηση»

Αυτά είναι τα αδέρφια του Αλέξη Τσίπρα! (φωτό)

Σχετικά άρθρα