Βουλή: Η… προϋπόθεση για να είναι έγκυρη η ψήφος εμπιστοσύνης

Λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί η συζήτηση της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και να αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ολοκληρώνεται με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Αναμένεται να ξεκινήσουν το μεσημέρι και ολοκληρώνεται με την ομιλία του πρωθυπουργού γύρω στις 20.00 το βράδυ.

Πότε είναι έγκυρη η ψήφος εμπιστοσύνης

Με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, πρόταση εμπιστοσύνης γίνεται δεκτή με την πλειοψηφία των παρόντων η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών.

Δεν είναι εφικτό να είναι κατώτερη από 120 θετικές ψήφους. Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο η κυβέρνηση είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η ελληνική κυβέρνηση ζητά ανανέωση

Εκ νέου, και μετά την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ σε βάρος του Παύλου Πολάκη, η κυβέρνηση ζητάει ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης.

Με βάση τα λεχθέντα του πρωθυπουργού τον περασμένο Ιανουάριο, η κυβέρνηση θέλει τη στήριξη 151 βουλευτών τουλάχιστον, αν και με βάση το Σύνταγμα αρκεί πλειοψηφία 120 ψήφων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρόταση μομφής ΝΔ για Πολάκη: Η κίνηση της κυβέρνησης

Πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη

Ψήφος εμπιστοσύνης: Συγκρούστηκαν Αλ. Τσίπρας και Κ. Μητσοτάκης

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X