Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών: Πώς δρούσε η σπείρα

Οργανωμένο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών βρεφών, έναντι χρηματικού ποσού, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές Αρχές της Αλεξανδρούπολης, προχωρώντας στη σύλληψη τεσσάρων μελών του κυκλώματος.

Οι συλλήψεις έγιναν σε Έβρο και Ξάνθη, μεταξύ των οποίων και του φερόμενου ως «αρχηγού» ενώ πραγματοποιήθηκε και η ταυτοποίηση άλλων έξι μελών.

Έπιασαν 4 Έλληνες

Ειδικότερα μετά από έρευνες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες, Έλληνες υπήκοοι, μέλη του κυκλώματος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία. Βαρύνονται με τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί υιοθεσίας.

Στην εν λόγω δικογραφία περιλαμβάνονται και ακόμη έξι άτομα, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, οι οποίοι είναι αλλοδαποί.

Πώς δρούσε η σπείρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αστυνομικών Αρχών, τα μέλη της σπείρας, υπό την καθοδήγηση του φερόμενου ως «αρχηγού» του κυκλώματος, μετέφεραν εγκυμονούσες γυναίκες από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, προκειμένου να γεννήσουν.

Μετά τον τοκετό και με τη διαμεσολάβηση των μελών, πραγματοποιούνταν υιοθεσίες των νεογνών, έναντι αμοιβής σε ζευγάρια στην Ελλάδα. Οι μητέρες επέστρεφαν στη Βουλγαρία, λαμβάνοντας μέρος της αμοιβής.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Μοιραίο» για το βρέφος το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη!

Κύπρος: Πατέρας βίασε το 5 μηνών βρέφος του – Τι λέει ο ιατροδικαστής

Λάρισα: Από λοίμωξη του αναπνευστικού πέθανε το 13 μηνών βρέφος

Σχετικά άρθρα