10 πράγματα που κάθε καλή μαμά θέλει να… βγάλει από την καθημερινότητά της!

Έγινες μαμά και η ζωή σου άλλαξε σε μια νύχτα! Κάθε μέρα είναι πλέον διαφορετική και η καθημερινότητά σου έχει σίγουρα περισσότερα… χρώματα, σχήματα, ήχους και μυρωδιές! Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν αντέχονται με τίποτα και θα ήθελες να τα… καταστρέψεις αν γίνεται! Ποια είναι αυτά;

Τα επικριτικά σχόλια των άλλων

Αυτό είναι κάτι που βιώνεις γενικότερα στη ζωή σου. Αλλά όταν έχει να κάνει με το παιδί σου είναι ακόμα χειρότερο καθώς οι άλλοι κρίνουν αν είσαι καλή μάνα και πόσο σωστά μεγαλώνεις το παιδί σου! Κλείσε τα αυτιά σου!

Τα ατέλειωτα ξενύχτια…

Θυμάσαι κάποτε που μπορούσες να κοιμηθείς μέχρι αργά το πρωί τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες! Όχι πια! Ό,τι ώρα και να κοιμηθούν τα μικρά… ζουζούνια σε ξυπνάνε από τα άγρια χαράματα και σε θέλουν εκεί, δίπλα, μέσα στην ενέργεια! Αν βέβαια κοιμούνται σερί τη νύχτα και δεν σε ξυπνάνε 1-2 φορές επειδή κάτι θέλουν ή επειδή θέλουν να… μεταφερθούν στο κρεβάτι σας για να συνεχίσουν τον ύπνο τους…

mama kourasmeni koimatai

Το διάβασμα για το σχολείο

Ίσως έχεις μια στιγμή μέσα στη μέρα που μπορείς λίγο να χαλαρώσεις: την ώρα που το παιδί διαβάζει ή πρέπει να διαβάσει… Κι όμως! Δεν στρώνεται μόνο του, με αποτέλεσμα να αναγκάζεσαι να είσαι από πάνω για να μπορέσει να ολοκληρώσει τα μαθήματά του και να ακολουθήσει στη συνέχεια η καθημερινή ρουτίνα του μπάνιου και του ύπνου…

Τα γλυκά!

Διπλή παγίδα: και για τα παιδιά και για σένα! Από τη μια θέλεις να τα κρύβεις από τα παιδιά για να μην τα ζητάνε και “χαλάς” τη διατροφή τους, από την άλλη θέλεις να τα κρύβεις και από σένα για να μην κάνεις… επιδρομές τα βράδια που είσαι κουρασμένη και αισθάνεσαι αδυναμία και… λιγούρες!

Τον οδηγό υγιεινής διατροφής!

Κάποτε τα πράγματα ήταν απλά: αν βαριόσουν να μαγειρέψεις, παραγγέλνατε απ’ έξω. Από τότε που έγινες μάνα όμως, ψάχνεις καθετί βιολογικό, superfood, υγιεινό για να τρώει σωστά το παιδί σου και να είσαι καλή μάνα!

Τα σχόλια αυτών που δεν έχουν παιδιά

Ξαφνικά το παιδί σου γίνεται ενοχλητικό στους γύρω σου, ειδικά σε εκείνους που δεν έχουν παιδιά και το αντιμετωπίζουν σαν μικρό… τερατάκι! Δεν σε νοιάζει! Θα πεις από μέσα σου τη φράση που σου έλεγε κάποτε η μαμά σου: “Θα γίνεις γονιός και θα καταλάβεις”!

mana paidi zen

Τις δουλειές του σπιτιού που δεν… τελειώνουν ποτέ!

Όσο καλή νοικοκυρά και να είσαι, ένα ή περισσότερα παιδιά μέσα στο σπίτι μπορούν να δημιουργήσουν το απόλυτο χάος μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα! Κι εσύ πρέπει διαρκώς να τακτοποιείς, να πλένεις, να καθαρίζεις! Πόσα πλυντήρια την εβδομάδα (γιατί συνέχεια λερώνει τα ρούχα του), πόσα φαγητά μαγειρεύεις κάθε μέρα, πόσο σιδέρωμα… Και πάλι το σπίτι είναι ένα χάος!

Ν.Κ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Οι 10 φράσεις που δεν θα σταματήσω ποτέ να λέω στο παιδί μου!

Γιορτή της Μητέρας 2019: Δείξε στη μαμά σου πως «είναι το το φως στη ζωή σου»

Οι τρεις βασικές αρχές της καταπληκτικής μαμάς

5 τρόποι για να γίνεις σούπερ μαμά γεμάτη ζωντάνια και ενέργεια

Μαμά με μικρά παιδιά: Tips για να καταφέρετε να ψωνίσετε… ανώδυνα στις εκπτώσεις!

 

 

 

Σχετικά άρθρα