Σας ενδιαφέρει: Πώς οι ασθενείς θα γλιτώσουν την ταλαιπωρία της αναμονής

Σε προσλήψεις φαρμακοποιών, μεταστέγαση φαρμακείων που δεν έχουν την υποδομή για ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πολλών ασθενών και κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, προχωρά η Διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Βασίλης Πλαγιανάκος, με αφορμή αναφορές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), για «τριτοκοσμικές» συνθήκες για τους ογκολογικούς ασθενείς σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, «προωθούνται μια σειρά από παρεμβάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων».

Σκοπός να μην περιμένουν ασθενείς και συγγενείς

Φαίνεται πως δρομολογούνται και νέες πρωτοβουλίες προκειμένου οι ασθενείς που χρειάζονται χημειοθεραπεία και οι συγγενείς τους να μην υποβάλλονται στην ταλαιπωρία της αναμονής για τα ενδοφλέβια φάρμακα της μηνιαίας θεραπείας τους.

Αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης 14 επικουρικών φαρμακοποιών.  Και θα ακολουθήσει η προκήρυξη για την πρόσληψη άλλων 38 φαρμακοποιών και 5 βοηθών με σύμβαση ορισμένου χρόνου προκειμένου να εξομαλυνθεί η εξυπηρέτηση στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, βρίσκονται σε εξέλιξη οι ακόλουθες ενέργειες:

  1. Μεταφορά του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Γκύζη (Παράσχου 23) σε νέο χώρο με περισσότερες θέσεις εξυπηρέτησης κοινού και μεγαλύτερο χώρο αναμονής, καθώς ο χώρος που σήμερα λειτουργεί δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για τους ασθενείς. Το νέο φαρμακείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα διαθέτει μεγάλο χώρο αναμονής, αλλά και περισσότερα γκισέ για την διανομή φαρμάκων, ενώ η πρόσβαση θα είναι πιο εύκολη, καθώς το κτίριο βρίσκεται δίπλα στο σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι»,
  2. Επέκταση του φαρμακείου στην Καλλιθέα ,όπου δεν υπάρχει χώρος αναμονής. Θα κατασκευαστεί χώρος για την αναμονή των ασθενών, ενώ παράλληλα θα είναι φιλικό και στην πρόσβαση ΑμεΑ,
  3. Δημιουργία νέων χώρων αναμονής για το φαρμακείο της Ομόνοιας με κλιματισμό,
  4. Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας,
  5. Παραλαβή φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με προγραμματισμένα ραντεβού.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιατί «παγώνουν» οι προσλήψεις στους ΟΤΑ – Οι εξαιρέσεις

Έρχονται 15.866 προσλήψεις στο Δημόσιο

ΟΑΕΔ: Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις σε 56 δήμους και 37 φορείς

Σχετικά άρθρα