Δεν κατάφερε αυτήν τη φορά να νικήσει τον Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς!

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε στο Open της Μαδρίτης ο Στέφανος Τσιτσιπάς που έχασε χθες το απόγευμα στον τελικό του Mutua Madrid Open από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-0 σετ .

Ο νεαρός Έλληνας τενίστας έχοντας κάνει μία εξαιρετική πορεία στο τουρνουά, πετυχαίνοντας μάλιστα και μια από τις πιο σημαντικές νίκες της καριέρας του στον χθεσινό αγώνα απέναντι στο νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφαελ Ναδάλ, αν και πάλεψε, δεν κατάφερε να κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο.

Ο Σέρβος τενίστας, Νόβακ Τζόκοβιτς, κατάφερε πολύ γρήγορα να κάνει break στον Στέφανο και να προηγηθεί με 3-0. Ο Τσιτσιπάς αν και κράτησε μεν το σερβίς του, τελικά δεν μπόρεσε να απειλήσει σημαντικά τον Τζόκοβιτς στο δικό του και έτσι ο 31χρονος έκανε εύκολα το 1-0 κερδίζοντας το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του μέχρι και το ένατο game όταν ο Τζόκοβιτς κατάφερε να του κάνει το break και στη συνέχεια να πάρει το σετ με 6-4, μαζί με τη νίκη.

Μετά από αυτή την εξαιρετική πορεία στο Mutua Madrid Open, ο 21χρονος Έλληνας τενίστας, το πρωί της Δευτέρας θα σκαρφαλώσει στο Νο 7 της Παγκόσμιας κατάταξη.

Πηγή: peoplegreece.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Νίκησε επιτέλους τον Ραφαέλ Ναδάλ ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας που… σιχαίνεται να χάνει – Η συγκίνηση όταν νίκησε το παιδικό του ίνδαλμα Φέντερερ, ο παρ’ ολίγον πνιγμός και το λαμπρό μέλλον

Ράφαελ Ναδάλ, ο θρύλος του τέννις που δεν θέλει να τον αποκαλούν «υπεράνθρωπο» αλλά τα κατορθώματά του δεν αφήνουν περιθώρια

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Σέρβος τενίστας που προπονούνταν κάτω από τις βόμβες- Πώς τον ανακάλυψαν τυχαία 6 χρονών, οι θυσίες και η γυναίκα της ζωής του

 

 

Σχετικά άρθρα