Η συνταγή για την αυθεντική καρμπονάρα!

Μακαρόνια! Και ποιος δεν τα λατρεύει! Μπορεί να μην είναι από τα πιο υγιεινά πιάτα αλλά είναι σίγουρα από τα πιο νόστιμα! Κι ένα από τα αγαπημένα μας; Η αυθεντική καρμπονάρα!

Συστατικά

  • 400 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. guanciale ή πανσέτα ή μπέικον
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1 αυγό μεσαίο
  • 4 κρόκους από μεσαία αυγά

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • 100 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα

Μέθοδος εκτέλεσης

Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις την αυθεντική καρμπονάρα! Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα!

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
Κόβουμε το guacnciale σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους, πιπέρι, λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε περίπου 150 γρ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι με το guanciale και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως  την καρμπονάρα με πιπέρι και πεκορίνο τριμμένο.

Πηγή: akispetretzikis.com 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

4 απλές συνταγές που όλοι μπορούν να φτιάξουν!

Καρμπονάρα με κουνουπίδι και φουντούκια

Καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο

 

 

Σχετικά άρθρα