Ποια μοιραία πάθηση προκαλεί το καυτό τσάι;

Το τσάι περιέχει πολλές πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση των κυττάρων του σώματος. Περιέχει, επίσης, πολλά αντικαρκινικά μόρια και βοηθά στην απομάκρυνση του λίπους.

Γνωρίζουμε ήδη ότι έχει και μικρά… ελαττώματα: Βασικά, αναστέλλει την αφομοίωση του σιδήρου, επομένως είναι απαραίτητο να αποφεύγεται η κατανάλωσή του την ώρα του φαγητού και μπορεί, επίσης, να αφήσει στίγματα στα δόντια από τις τανίνες που περιέχει.

 

Τα αρνητικά του (πολύ) ζεστού τσαγιού

Μια έρευνα που έγινε για διάστημα δέκα χρόνων σε 50.000 άτομα ηλικίας από 40 έως 75 έδειξε ότι είναι πολύ σημαντικό να μην καταναλώνουμε το ζεστό τσάι σε θερμοκρασία άνω των 60 °C.

Πράγματι, η καθημερινή κατανάλωση 700 ml τσαγιού άνω των 60 ° C αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του οισοφάγου κατά 90%! Η μελέτη δείχνει ότι αυτή η θερμοκρασία ισχύει για το τσάι, αλλά και για άλλα ζεστά ροφήματα όπως ο καφές κ.ά.

Εάν η θερμοκρασία επιτρέπει στις διάφορες γεύσεις του τσαγιού να διαχέονται, όταν είναι πολύ ζεστό μπορεί επίσης να αποκαλύψει πικρία, στυπτικότητα δυσάρεστη στο στόμα και κρύβοντας τα αρώματα. Ένας καλός λόγος, λοιπόν, για να μην πιείτε το τσάι του πολύ ζεστό.

Διαφορετικά, καθώς προσεγγίζει και το καλοκαίρι, γιατί να μην το… γυρίσετε στο παγωμένο τσάι;

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τσάι ιβίσκου: Το φυσικό… φάρμακο για την υπέρταση!

Τσάι μάτσα: Η… πράσινη σκόνη που κάνει καλό στην καρδιά και το συκώτι!

Σχετικά άρθρα