Τζούλιαν Ασάνζ: «Ανοίγει» ξανά η έρευνα για τις κατηγορίες περί βιασμού

Η σουηδική εισαγγελία «ανοίγει» εκ νέου την προκαταρκτική έρευνα με τις κατηγορίες για βιασμό που έχουν διατυπωθεί εις βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή του Wikileaks, έπειτα από αίτημα του δικηγόρου του φερόμενου θύματος.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Εύα – Μαρί Πέρσον, οι εισαγγελείς θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν μια προκαταρκτική έρευνα. Το 2017 είχε μπει στο αρχείο χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος του καθώς είχε βρει καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Ευκαιρία να… καθαρίσει το όνομά του!

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, τώρα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για την έκδοσή του από τη Βρετανία. Εκεί συνελήφθη τον περασμένο μήνα έχοντας περάσει επτά χρόνια κλεισμένος σε πρεσβεία. Ο ιστότοπος, πάντως, ανακοίνωσε ότι η εξέλιξη αυτή θα δώσει την ευκαιρία στον Ασάνζ να… καθαρίσει το όνομά του.

«Από τις 11 Απριλίου 2019 που συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ έχει υπάρξει αξιοσημείωτη πολιτική πίεση στη Σουηδία να ανοίξει εκ νέου την έρευνα αλλά πάντα υπήρχε πολιτική πίεση γύρω από αυτή την υπόθεση». Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κρίστιν Χράφνσον, ο αρχισυντάκτης του ιστότοπου.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ζητούν την έκδοσή του με κατηγορίες που συνδέονται με τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων από τον Wikileaks.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τζούλιαν Ασάνζ: Τιμήθηκε σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο

Τζούλιαν Ασάνζ: Θα δημιουργούσε «κέντρο κατασκοπείας» στον Ισημερινό;

Τζούλιαν Ασάνζ: Ο Αυστραλός ακτιβιστής και ιδρυτής του WikiLeaks με το… γονίδιο του επαναστάτη και θερμή οπαδό την Πάμελα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχετικά άρθρα