Κοινωφελής εργασία: 8.933 θέσεις – Δείτε τους οριστικούς πίνακες

Την ανάρτηση του οριστικού πίνακα κατάταξης ανέργων και του πίνακα αποκλειομένων για το πρόγραμμα για την κοινωφελή εργασία ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Υλοποιείται η «προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης» από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Πού θα δείτε τους οριστικούς πίνακες

Αφορά σε 56 δήμους και 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά πατώντας εδώ.

Η κατάρτιση και των δύο πινάκων πραγματοποιήθηκε με βάση τα κριτήρια της αντίστοιχης Δημόσιας Πρόσκλησης Νo 03/2019, όπως αυτή είχε εγκριθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Η δράση έχει διάρκεια 8 μηνών

Οι επιτυχόντες άνεργοι πρέπει να μεταβούν στο ΚΠΑ2, στο οποίο και είναι εγγεγραμμένοι, εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους.

Έτσι θα παραλάβουν το συστατικό σημείωμα για την υπόδειξή τους στους επιβλέποντες φορείς. Να σημειωθεί πως η δράση, διάρκειας 8 μηνών, απευθύνεται σε 8.933 ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του οραγνισμού.

Αφορά ανέργους και ευάλωτες ομάδες

Στοχεύει στην επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.

Οι αμοιβές των ωφελουμένων του προγράμματος έχουν διαμορφωθεί με βάση το νέο αυξημένο κατώτατο μισθό και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους έως 25 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

ΟΑΕΔ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το επίδομα των 240 ευρώ

Επίδομα παιδιού 2019: Πότε πληρώνεται η β’ δόση

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να πάρει η μητέρα μου το επίδομα ΟΠΕΚΑ;

Σχετικά άρθρα