Παύλος Γερουλάνος: Η… εμμονή με τον Γιώργο Παπανδρέου, η παραίτηση από βουλευτής και η εντυπωσιακή, κοσμική Λάρα 

Τον Δήμο Αθήνας διεκδικεί ο Παύλος Γερουλάνος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στη θέση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.

«Είμαι επιχειρηματίας και γνωρίζω τι σημαίνει να πάρεις μια εταιρεία από την χρεοκοπία και να την κάνεις παράδειγμα σε διεθνές επίπεδο. Είναι εμπειρία που με έμαθε ότι δύναμη της Ελλάδας. Είμαστε εμείς, οι άνθρωποι της, η φύση της και η αυθεντικότητα των προϊόντων που παράγει», αναφέρει στο προσωπικό του site.

https://www.instagram.com/p/BxEYiXCApUe/

Λάτρης της ελληνικής ιστορίας

Ο ίδιος δηλώνει αφοσιωμένος στα κοινά και λάτρης της ιστορίας μας προωθώντας το Μουσείο Μπενάκη στο εξωτερικό. Ακόμα και τον ελεύθερο μου χρόνο τον αφιερώνει στην επίλυση κοινωνικών θεμάτων.

Την υπουργική θέση, αν και πήρε το 2009, ο γοητευτικός πολιτικός διατήρησε και στη μετέπειτα κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. Υπήρξε γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, ενώ εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2009, κατέχοντας την 5η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

https://www.instagram.com/p/BxBQN4LB8ng/

Η… κομβική στιγμή με τον Γιώργο Παπανδρέου

Μια στιγμή αρκεί για να σου αλλάξει τη ζωή; Δημοσιεύματα θέλουν τον Παύλο Γερουλάνο να γνωρίζει το 1989, στη Βοστώνη, τον Γιώργο Παπανδρέου, σε ένα βιβλιοπωλείο. Αποφάσισε να σταματήσει σε ένα σταντ με ενδιαφέροντες τόμους, με τους οποίους έτυχε να ασχολείται και ο πρώην πρωθυπουργός.

Οι δύο τους έπιασαν κουβέντα και έγιναν φίλοι. Με κοινό σημείο την ίδια εμμονή για νεοτερικότητα και την προσδοκία να αλλάξουν την κοινωνία, αντάλλαξαν τηλέφωνα και κανόνισαν να συναντηθούν πάλι. Το πρώτο κοινό τους εγχείρημα ήταν η ίδρυση μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με τον τίτλο «Ιδρυμα Ελληνικού Δυναμικού».

https://www.instagram.com/p/Butj9D5Am-c/

Είναι τρισέγγονος του Εμμανουήλ Μπενάκη

Γεννημένος στην Αθήνα, είναι γιος του Μαρίνου Γερουλάνου, αυλάρχη της βασίλισσας Άννας Μαρίας, και της Αιμιλίας Καλλιγά, αρχαιολόγου και προέδρου του Μουσείου Μπενάκη. Νονοί του είναι οι θείοι του, Παύλος και Ανδρέας Καλλιγάς.

Είναι δισέγγονος του Πέτρου Καλλιγά και του Αντώνη Μπενάκη καθώς και τρισέγγονος των Εμμανουήλ Μπενάκη και Παύλου Καλλιγά. Με σπουδές στο ελληνικό κολλέγιο του Λονδίνου, ασχολήθηκε με την ιστορία.

Με σπουδές σε Χάρβαρντ και MIT

Ωστόσο πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου MIT.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση ιχθυοτροφείων στην Κεφαλονιά. Η πρώτη του ανάμειξη με την πολιτική ήταν στις βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας ως συνεργάτης του βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Γκρέβιλ Τζάνερ.

Παραιτήθηκε αλλά δεν έγινε δεκτή η απόφασή του

Το 1999 έγινε συνεργάτης του τότε υπουργού εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου και περίπου εφτά χρόνια μετά, ανέλαβε τη διεύθυνση του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Τον Φλεβάρη του 2012, αν και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, με αφορμή ένοπλη ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας, δεν έγινε δεκτή.

Ήταν το δεύτερο περιστατικό κλοπής σε μουσείο της χώρας μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Είχε προηγηθεί η κλοπή δύο πινάκων ζωγραφικής και ενός χαρακτικού από την Εθνική Πινακοθήκη, στις αρχές του έτους. Βέβαια, στις βουλευτικές εκλογές του ίδιου χρόνου, απέτυχε να εκλεγεί στο αξίωμα του βουλευτή.

https://www.instagram.com/p/BtwBdEVHuyP/

Εντυπωσιακή η Λάρα Μπαράζι

Σύζυγός του είναι η Λάρα Μπαράζι με την οποία έχει δύο κόρες, την Τατιάνα και την Αλεξάνδρα. Κατοικούν στο Κολωνάκι. Μαζί με την όμορφη γυναίκα μου, φαίνεται πως έχουν επιλέξει αυτή την πόλη για να ζήσουν, να δουλέψουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Επιλεκτική στις δημόσιες εμφανίσεις της η Λάρα Γερουλάνου, εντυπωσιάζει με τις στιλιστικές της επιλογές. Αν και είναι από τις πιο κοσμικές κυρίες της Αθήνας, είναι ιδιαίτερα προσεκτική στα κοσμικά events της υψηλής κοινωνίας. Προτιμά να κρατά χαμηλό προφίλ σε ό,τι αφορά στην προβολή της.

https://www.instagram.com/p/BtlIbdlA0m4/

Απόφοιτος του Χάρβαρντ και η κα Γερουλάνου

Απόφοιτος του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Διεθνές Εμπόριο και τα Οικονομικά, και του πανεπιστημίου Κολούμπια, με πτυχίο στα Οικονομικά και την Αγροτική Ανάπτυξη, η κα Γερουλάνου έχει εργαστεί για χρόνια στις τραπεζικές επενδύσεις και εμπορικές συναλλαγές.

Αργότερα ανέλαβε ως διευθύνουσα σύμβουλος της Kefalonia Fisheries S.A. Μάλιστα, η ικανότατη σύζυγος του Παύλου Γερουλάνου είναι μέλος του Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών.

Ηλιανά Φασόλη

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Οικογένεια Γερουλάνου: Ένα παλιό αρχοντικό «τζάκι» της Ελλάδας- Η σχέση με το Παλάτι, ο απόγονος Παύλος και η φιλία του με τον Γιώργο Παπανδρέου

Πέτρος Κόκκαλης: Ο εγγονός του «κόκκινου γιατρού» – Μεγαλοεπιχειρηματίας, αθλητικός παράγοντας ή ακτιβιστής;

Λυδία Κονιόρδου: Η ηθοποιός που έγινε υπουργός Πολιτισμού – Όταν ήταν πρωταθλήτρια στο βόλεϊ

Ραλλία Χρηστίδου: Από το Fame Story υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Οι «πόρτες» που έκλεισαν από το ριάλιτι και η «ταμπέλα» που δεν φεύγει

Κωνσταντίνος Κόκκαλης: Ο γιος του Σωκράτη και της Ελένης Κόκκαλη – Οι επιχειρήσεις, ο γάμος με την «πριγκίπισσα» της ναυτιλίας και η απαγωγή του κουνιάδου του

Σωκράτης Κόκκαλης Junior: Έφυγε από τη ζωή ενώ ετοιμαζόταν για γαμπρός- Ο Ολυμπιακός , η σχέση του με τον σύζυγο της Δούκισσας και τα πεθερικά του που βρίσκονται στην φυλακή

Σχετικά άρθρα