Είστε χαμηλοσυνταξιούχος; Η νέα… κίνηση του ΥΠΟΙΚ που σας ενδιαφέρει

Την επαναφορά του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αποκάλυψε, παράλληλα, ότι θα μειωθεί στο 13% ο ΦΠΑ για τον καφέ και άλλα ροφήματα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Και θα επανέλθει η έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή φόρων ενώ θα αυξηθεί το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού για τους επαγγελματίες.

«Κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις…»

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός ανέφερε ειδικότερα για το ΕΚΑΣ ότι η κατάργησή του «ήταν μια από τις μεγάλες ήττες του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να το παραδεχθώ. Στη διαπραγμάτευση που κάναμε, κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις. Σκεφτόμαστε την επαναφορά του, με διαφορετική μορφή, πιο στοχευμένο».

Ερωτηθείς για τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι θα υπάρχουν τροπολογίες για τον καφέ και άλλα ροφήματα αλλά δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα εστίασης.

Επιμένει στο φλερτ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον

Σχετικά με τους συνεπείς φορολογούμενους, ο ΥΠΟΙΚ πρόταξε ότι θα επανέλθει η επιβράβευση για όσους εξοφλούν εφάπαξ τους φόρους και τις υποχρεώσεις τους, επισημαίνοντας ότι εξετάζεται αν η έκπτωση που θα χορηγείται θα ανέρχεται στο 2% του ποσού.

Τέλος, στην παρότρυνση να επιμείνει στο φλερτ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον και να βρει ανταπόκριση, απάντησε «από το στόμα σας και στου Θεού το αυτί!». Μάλιστα, δέχτηκε με χαμόγελο την έκπληξη της εκπομπής με το μήνυμα που του έστειλε η… σωσίας της ηθοποιού.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ε. Τσακαλώτος: «Θωρακίσαμε την οικονομία για πολλά χρόνια»

Συντάξεις χηρείας: Οι 6 αλλαγές που έρχονται – Τι θα ισχύει

Σας αφορά: Πότε μπαίνει ο μειωμένος ΦΠΑ σε τρόφιμα και εστίαση

Αλ. Τσίπρας: Ποια είναι τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοινώθηκαν

Σκάρλετ Γιόχανσον: Πανέμορφη, σέξι και επιτυχημένη Από τα 9 της… λάμπει στο Χόλιγουντ

Σχετικά άρθρα