Βουλή: Πότε ψηφίζονται η 13η σύνταξη, ο μειωμένος ΦΠΑ και οι 120 δόσεις

Μια ακόμη συνεδρίαση θα διατεθεί για την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Έτσι, αντί για την Τρίτη (14/5), το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Τετάρτη (15/5). Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο έχουν κατατεθεί και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την 13η σύνταξη και τη μείωση του ΦΠΑ, συνεχίζεται με τις ομιλίες βουλευτών και υπουργών.

Ειδικά για τις ρυθμίσεις οφειλών, ο τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προχωρά σε πλαίσιο ρυθμίσεων χωρίς να αντιμετωπίζει συνολικά το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους».

Μείζον θέμα οι ρυθμίσεις οφειλών

Στις ρυθμίσεις οφειλών αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, τις οποίες χαρακτήρισε τη «μεγαλύτερη σεισάχθεια που ψηφίζεται στη νεότερη ιστορία της χώρας», καθώς χιλιάδες άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν από τον επανυπολογισμό του χρέους τους και στη συνέχεια να το ρυθμίσουν.

«Τα μέτρα ανήκουν στην κατεύθυνση της επούλωσης, της ανάκτησης του δημόσιου χώρου. Και η μονιμοποίηση της 13ης σύνταξης δηλώνει μια στροφή. Θα περίμενα η αντιπολίτευση να προτείνει συγκεκριμένα αντίμετρα αντί να προσπαθεί να κρύψει ότι είναι προφανώς σε θετική κατεύθυνση αυτά που προτείνει η κυβέρνηση. Θα ήθελα μια τέτοια αντιπολίτευση και διοίκηση της χώρας», εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Είστε χαμηλοσυνταξιούχος; Η νέα… κίνηση του ΥΠΟΙΚ που σας ενδιαφέρει

Συντάξεις χηρείας: Οι 6 αλλαγές που έρχονται – Τι θα ισχύει

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να πάρει η μητέρα μου το επίδομα ΟΠΕΚΑ;

Αλ. Τσίπρας: Ποια είναι τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοινώθηκαν

Σας αφορά: Πότε μπαίνει ο μειωμένος ΦΠΑ σε τρόφιμα και εστίαση

Σχετικά άρθρα