Μήλο… πολιτικής έριδος η Δημόσια Υγεία: Νέα, σκληρή αντιπαράθεση

Σφοδρή χαρακτηρίζεται η νέα πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τη Δημόσια Υγεία.

«Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν να πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία».

Θα δίνει μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους

«Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια», εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ.

Όπως δήλωσε, η ιδιωτική εταιρεία θα μπορεί να δίνει μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους που θα εργάζονται εκεί, ανάλογα με την απόδοσή τους.

Έφερε ως παράδειγμα ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο και πρόσθεσε ότι «το κράτος δεν θα αγοράζει πλέον μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, δηλαδή αριθμό εξετάσεων. Είναι κάτι που γίνεται στη Γαλλία, στη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία».

Αμέση η αντίδραση

«Μετά την πρόταση για περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων, μετά το επταήμερο εργασίας και τον εργασιακό Μεσαίωνα, μετά το μπάχαλο στη ΝΔ για το εάν εγγυάται ή όχι τη μόνιμη 13η σύνταξη που φέρνει η κυβέρνηση για 2,5 εκατ. συνταξιούχους, θεωρήσαμε ότι η ΝΔ το τερμάτισε».

Αυτό σχολίασε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έφτασε στο σημείο να πει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται για υπηρεσίες που θα παρέχονται από ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να μην έχουν κόστος. Δεν γνωρίζουμε εάν βρίσκεται σε κρίση ειλικρίνειας, σε νεοφιλελεύθερο αμόκ ή σε εντεταλμένη υπηρεσία συμφερόντων. Μάλλον είναι και τα τρία μαζί…», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλ. Τσίπρας για «Ερρίκος Ντυνάν»: Επιστρέφει στο Δημόσιο 

Συντάξεις ΟΓΑ: Αυξάνεται το όριο των οφειλών στο Δημόσιο

Ψήφος εμπιστοσύνης: Συγκρούστηκαν Αλ. Τσίπρας και Κ. Μητσοτάκης

Σχετικά άρθρα