Πορεία στην Αθήνα: Επεισόδια μετά το «ραντεβού» για τον Κουφοντίνα

«Ραντεβού» στα Προπύλαια είχαν δώσει χτες Τρίτη (14/5) συλλογικότητες προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα ώστε να του χορηγηθεί η άδεια που ζητά.

Όπως ήταν μετά την πορεία, ξέσπασαν επεισόδια. Νεαροί κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν επίθεση με βόμβες μολότοφ, λίγο μετά τις 21:30.

Ήταν εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν στα στενά των Εξαρχείων.

Από την επίθεση αυτή δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη

Άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, που βρίσκεται στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα και έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 04:00. Αφού πέταξαν μπογιές, διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Ο Αμερικανός πρέσβης με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε την επίθεση. Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, ενώ έχουν γίνει εννέα προσαγωγές.

«Καλημέρα. Ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου. Θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές Αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία».

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη

Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές. Δημοσίευσε σχετική ανάρτηση, μαζί με βίντεο από την επίθεση, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Και έκανε αναφορά, μεταξύ άλλων, στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και το αίτημά του να του χορηγηθεί άδεια.

Έντονη καταδίκη από το ΥΠΕΞ για τον βανδαλισμό

Την καταδίκη του «με τον εντονότερο τρόπο» εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών «για το περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του πρέσβη της φίλης χώρας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

«Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για το περιστατικό, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. Του εξέφρασε τη συμπαράσταση της ελληνικής πλευράς και τον ενημέρωσε για όλες τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές Αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δημήτρης Κουφοντίνας: Δίνουν… ραντεβού υπέρ του ισοβίτη

Στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Αρνείται να φάει

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Κουφοντίνας μετά το νέο «όχι» για άδεια

Ρουβίκωνας: Απειλούν τους δικαστές που αποφασίζουν για τον Κουφοντίνα

Σχετικά άρθρα