Ρύθμιση οφειλών με 120 δόσεις: Πότε θα λειτουργήσει η πλατφόρμα

Η ρύθμιση με τις 120 δόσεις θα λειτουργήσει άμεσα μετά την ψήφιση της καθώς η πλατφόρμα είναι έτοιμη, όπως αποκάλυψε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του στη συνεδρίαση του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την ερχόμενη εβδομάδα.

Μπορεί να αυξηθούν οι δόσεις

Ο ίδιος σημείωσε ότι έχει λυθεί το θέμα της έγκρισης από τους θεσμούς και διαβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής, ίσως να φτάσουν τις 24, για τα νομικά πρόσωπα.

Για τον Εξωδικαστικό μηχανισμό, ο ειδικός γραμματέας ανέφερε ότι έχουν ενταχθεί 7.000 οφειλέτες και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους 2.000.

Κοντά στα 300 δισ. το ιδιωτικό χρέος

Για όσους οφείλουν ως 20.000 ευρώ και για τους οποίους δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα, υποστήριξε ότι είναι καλύτερο να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Μιλώντας για το ύψος του ιδιωτικού χρέους το οποίο σήμερα εκτιμάται σε περίπου 300 δισ. ευρώ, ο κ. Κουρμούσης ανέφερε ότι μεγάλο μέρος του είναι πλασματικό.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την α’ κατοικία

Αφορά πολύ παλιές οφειλές, για τις οποίες ο πρόεδρος του επιμελητηρίου εκτίμησε ότι δεν μπορούν να εισπραχθούν.

Από τα 4 εκατ. οφειλέτες, τα 3,5 εκατ. οφείλουν έως 5.000 ευρώ. Για αυτό τόνισε την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας ως το πλέον καταλληλότερο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης.

Επίσης, η πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα ανοίξει στα τέλη του επόμενου μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Βουλή: Πότε ψηφίζονται η 13η σύνταξη, ο μειωμένος ΦΠΑ και οι 120 δόσεις

Σας αφορά: Χρήσιμα παραδείγματα για τις 120 δόσεις

120 δόσεις: Πώς θα γίνουν οι ρυθμίσεις των χρεών

«Έκλεισε» το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Σχετικά άρθρα