Κάθε φορά που πάω να μιλήσω σε μια κοπέλα, μου «κόβονται» τα πόδια . Τι να κάνω;

Είμαι 20 χρόνων. Ο λόγος που σας γράφω είναι ότι αντιμετωπίζω ένα θέμα στο να συνάψω σχέση με κάποια κοπέλα επειδή ντρέπομαι η και δειλιάζω να την πλησιάσω… Δεν ξέρω τι να της πω και φοβάμαι την αντίδραση της, φοβάμαι μήπως με προσβάλει.

Όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή θα αρχίζω τα κοκκινίζω και να με πιάνει ταχυκαρδία και ένας κρύος ιδρώτας και θα θέλω να εξαφανιστώ από την πόλη. Εσείς τι θα με συμβουλεύατε;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Ειρήνη Παταργιά

Καταλαβαίνω τη δυσκολία σου να προσεγγίσεις μία κοπέλα. Αυτό το συναίσθημα της ντροπής που σε κυριεύει φανερώνει ότι υποτιμάς τον εαυτό σου ενώ ταυτόχρονα σου επιβάλλει να ζεις μέσα σε ένα διαρκές άγχος ότι οι άλλοι θα σε απορρίψουν.

Αν το σκεφτείς όμως λίγο καλύτερα θα δεις ότι εσύ ο ίδιος ενδεχομένως έχεις απορρίψει κάποια κομμάτια μέσα σου. Είναι αυτό που λέμε αν εγώ δεν πιστεύω στον εαυτό μου πώς θα πιστέψουν οι άλλοι ή πώς θα πιστέψω ότι οι άλλοι πιστεύουν σε εμένα;

apaisiodokia

Ποια κομμάτια του εαυτού σου έχεις ο εσύ ο ίδιος απορρίψει;

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Αν μια κοπέλα δεν πιστεύει ότι είναι όμορφη, όσο και να της λένε οι άλλοι ότι είναι όμορφη ποτέ της δεν θα μπορέσει να τους πιστέψει. Αυτό που θα σου πρότεινα να κάνεις είναι να ψάξεις ποια κομμάτια σου έχεις απορρίψει εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου, γιατί τα έχεις απορρίψει για να μπορέσεις στη συνέχεια να τα αγαπήσεις και να τα αποδεχτείς.

 

Ειρήνη Παταργιά

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

[email protected]

www.selfcare.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αυτοπεποίθηση: Τα 5 βήματα για να σταθείς στα πόδια σου!

Αναζητώντας τη… χαμένη αυτοπεποίθηση!

Κέρδισε αυτοπεποίθηση με μια άσκηση: Θέλει μόλις 3 λεπτά την ημέρα!

 

 

Σχετικά άρθρα