Αποζημίωση… μαμούθ σε ζευγάρι που πάσχει από καρκίνο

Η Monsanto οφείλει να αποζημιώσει με σχεδόν δύο δισεκατομμύρια δολάρια ένα ζευγάρι που πάσχει από καρκίνο, αφού αυτό φαίνεται να οφείλεται στη χρήση του ζιζανιοκτόνου Roundup, σύμφωνα με τους δικηγόρους του ζεύγους.

Σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει οι συνήγοροι του ζευγαριού, το σώμα ενόρκων έκρινε ότι το εν λόγω φάρμακο, το πολύ επιτυχημένο εμπορικά ζιζανιοκτόνο της Monsanto, τους προκάλεσε το λέμφωμα μη-Χότζκιν.

Πολλά τα πλήγματα κατά της Monsanto

Το σώμα ενόρκων δικαστηρίου στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας κατάφερε νέο πλήγμα στην Monsanto, εταιρεία που έχει εξαγοραστεί από τον γερμανικό όμιλο Bayer εδώ και ένα χρόνο.

Οι ένορκοι αποφάσισαν ότι η εταιρεία θα πρέπει να δώσει πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια στο ζευγάρι Άλβα και Αλμπέρτα Πίλιοντ. Πρόκειται για την τρίτη συναπτή καταδικαστική απόφαση σε βάρος της γνωστής εταιρίας.

Ετοιμάζουν διαδηλώσεις

Οι δύο προηγούμενες αποφάσεις εκδόθηκαν από δικαστήρια που επίσης βρίσκονται στην Καλιφόρνια: η μία από πολιτειακό δικαστήριο, η άλλη από ομοσπονδιακό.

Να σημειωθεί πως πολλές διαδηλώσεις προγραμματίζονται για αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλον τον κόσμο, εναντίον της δράσης του κολοσσού Bayer-Monsanto και άλλων μεγάλων εταιρειών που παράγουν εντομοκτόνα και άλλα αγροχημικά προϊόντα. Οι ακτιβιστές ζητούν ένα άλλο μοντέλο γεωργίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ηχηρό μήνυμα Αλ. Τσίπρα για γερμανικές αποζημιώσεις: «Απαράγραπτη αξίωσή μας»

Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Η αποζημίωση που διεκδικεί 1,5 χρόνο μετά το τροχαίο

Τι αποζημίωση πήρε ο Υπάτιος Πατμάνογλου από τον «Μr Jumbo»;

Βέφα Αλεξιάδου: Ζητά 60.000 ευρώ αποζημίωση για μια… μαγειρίτσα!

Ανδρέας Μαρτίνης: Ο οφθαλμίατρος από το Χαλάνδρι με τη φτωχή οικογένεια που έκανε χρυσές… δουλειές και έπαιρνε μίζες για το «Ερρίκος Ντυνάν» – Η χλιδάτη ζωή, τα πανάκριβα δείπνα και τα πολυτελή δώρα

Σχετικά άρθρα