Πρωκτικός οργασμός: «Μύθος» ή πραγματικότητα;

Τα είδη του οργασμού που μπορεί να έχει μια γυναίκα είναι αρκετά μια πιο γνωστά τα εξής τέσσερα:

  • Κολπικός οργασμός
  • Κλειτοριδικός οργασμός
  • Κολπικός και κλειτοριδικός οργασμός
  • Οργασμός του τραχήλου της μήτρας

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ενεργής ερωτικής της ζωής θα βιώσει τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω είδη οργασμού κι αν είναι τυχερή και προσεκτική στις… επιλογές των ερωτικών της συντρόφων μπορεί να έχει και τα τέσσερα παραπάνω είδη οργασμού.

Υπάρχει πρωκτικός οργασμός;

Πολλή συζήτηση, όμως, έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα για την ύπαρξη ενός ακόμα είδους οργασμού που έχει να κάνει με την… πίσω πόρτα και το πρωκτικό σεξ. Πρόκειται για τον πρωκτικό οργασμό, που όμως έχει συγκεντρώσει την προσοχή των ειδικών και μη για έναν και μόνο λόγο: Για το εάν, τελικά, μια γυναίκα μπορεί ή όχι να έχει πρωκτικό οργασμό; Είναι αλήθεια ή «μύθος» ότι υπάρχει το συγκεκριμένο είδος οργασμού;

Μεγάλος ερεθισμός

Επειδή, λοιπόν, τα πράγματα θα πρέπει να μπουν στη θέση τους, ας δούμε λοιπόν μαζί αν όντως ισχύουν τα περί πρωκτικού οργασμού είναι είναι τελικά μια μεγάλη… ερωτική φούσκα! Η μορφολογία του πρωκτού και της πρωκτικής περιοχής είναι τόσο ξεχωριστή και ιδιαίτερη που γίνεται πραγματικά αντικείμενο επιστημονικής μελέτης. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η περιοχή του πρωκτού σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί ένα… κέντρο ερεθισμού του γυναικείου (κι όχι μόνο) σώματος, καθώς αποτελεί το σημείο συγκέντρωσης των απολήξεων χιλιάδων αισθητήριων νεύρων, κάτι που κάνει την αίσθηση της ηδονής, αλλά και του πόνου ακόμα εντονότερες.

Αυτό σημαίνει ότι ο ερεθισμός που βιώνει μια γυναίκα είναι πολύ έντονος, με αποτέλεσμα, μια και είναι εγκεφαλικό πλάσμα να βιώνει έναν… πλασματικό οργασμό. Δηλαδή, δεν έχει οργασμό από τον πρωκτό, αλλά ακριβώς επειδή ο ερεθισμός της είναι τόσο έντονος, θεωρεί ότι έχει.

Σωστός ερεθισμός

Για να ερεθιστεί, όμως, επαρκώς η γυναίκα θα πρέπει ο σύντροφός της να κάνει… σωστή δουλειά αναφορικά με τις τεχνικές που θα χρησιμοποιήσει.

Ο από του πρωκτού ερεθισμός γίνεται με το στόμα και με τα δάχτυλα. Αυτό σημαίνει ότι ο καλός σας μπορεί είτε με τη γλώσσα του να  ερεθίσει την περιοχή εστιάζοντας στο λεγόμενο «στεφάνι» (rimming) είτε με τα δάχτυλα του δίνοντας περισσότερο βάρος στον σφιγκτήρα (fingering).

Στην περίπτωση αυτή, κάνοντας μαλακές εντριβές (μασάζ) ερεθίζει τον πρωκτό, πάντα προσεκτικά για μην προκαλέσεις πόνο.

Bonus tip: Καλό θα είναι, μιας και η περιοχή του πρωκτού δεν έχει την ιδιότητα να λιπαίνεται φυσικά όπως ο κόλπος, να χρησιμοποιήσεις αρκετό λιπαντικό ώστε να υπάρχει ακόμα λιγότερη τριβή και φυσικά μικρότερος πόνος για σένα.

Καλή διασκέδαση!

Δ. Μ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρωκτικό σεξ: Ο απολυτος οδηγός για ηδονή από την… πίσω πόρτα!

Γιατί μετά το πρωκτικό σεξ έχω αίμα και από τον κόλπο;

Σχετικά άρθρα