Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Ορεκτικά / Πεντανόστιμες τηγανίτες με σπανάκι και σάλτσα γιαουρτιού
tiganites spanaki pancakes

Πεντανόστιμες τηγανίτες με σπανάκι και σάλτσα γιαουρτιού

Τηγανίτες με σπανάκι! Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για brunch, κολατσιό, απογευματινό σνακ ή και για πρωινό! Ένας πιο απλός και γευστικός τρόπος για να δώσετε στα παιδιά σπανάκι!

Υλικά

  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα (για ευκολία χρησιμοποιούμε έτοιμο πλυμένο σπανάκι – συσκευασμένο στα σούπερ μάρκετ)
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
  • 1/3 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 160 ml φρέσκο γάλα, πλήρες2 αυγά140 γρ. φέτα βαρελίσια, τριμμένη
  • 50 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι, προτιμότερο πρόβειο (με την πέτσα)
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα, γλυκιά ή πικάντικη, σε σκόνη (ή λιγότερο, αν δεν θέλουμε έντονη τη σάλτσα στο πρωινό)
  • αλάτι,
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σάλτσα

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Τηγανίτες

Σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σοτάρουμε στο μισό λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σπανάκι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, το γάλα, τα αυγά και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το μείγμα σπανακιού και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας πυκνός χυλός, όπως, π.χ., το μείγμα για κολοκυθοκεφτέδες. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 1 κουτ. σούπας από το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1/2 κουτάλα της σούπας από τον χυλό για κάθε τηγανίτα. Θα χωρέσουν δύο τρεις τηγανίτες. Πιέζουμε να γίνουν λίγο πλακέ και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν το λάδι και ο χυλός. Σερβίρουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα και τις συνοδεύουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Στο τραπέζι θα έχουμε επίσης ελιές Καλαμών, ντοματίνια και φράουλες.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η συνταγή για το τέλειο brunch (ΒΙΝΤΕΟ)

7 συνταγές για το τέλειο σπιτικό brunch (ΒΙΝΤΕΟ)

Croque Madame: Γαλλικός πειρασμός για ένα κορυφαίο brunch

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X