Θέλω να τον ξεπεράσω μα δεν γίνεται! Τι να κάνω;

Έχω χωρίσει εδώ και καιρό με το αγόρι μου αλλά νιώθω ότι δεν θα τον ξεπεράσω ποτέ. Ήμασταν μαζί πέρυσι και τα ξαναβρήκαμε τον Δεκέμβρη αλλά σε ένα μήνα πάλι καταλήξαμε χωριστά. Ήταν τοξικό άτομο για μένα και ξέρω ότι δεν του ήμουν σημαντική.

Νιώθω ότι παραμένω κολλημένη σε αυτόν και ότι δεν θα ξαναγνωρίσω κάποιον άξιο του που να μου αρέσει εξίσου. Θα τον ξεπεράσω ποτέ; Ή θα τον αναζητάω για πάντα;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Ειρήνη Παταργιά

Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας το γράμμα σου μπλέχτηκα λίγο. Πώς γίνεται κάποιον που μου περιγράφεις ως τοξικό και που δεν σε υπολόγιζε ιδιαίτερα να θεωρείς ότι είναι άξιος; Και αυτό στο ρωτάω γιατί φαίνεται να αναζητάς κάποιον άλλον ισάξιο με αυτόν.

agkalia-zeugari-skepseis

Όταν κάποιος μας φέρεται άσχημα και εμείς το επιτρέπουμε, φταίμε και εμείς οι ίδιοι σε μεγάλο βαθμό. Μην ξεχνάς ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και μόνο!

Αυτό λοιπόν που νομίζω είναι ότι καλό θα ήταν να σκεφτείς και να πιστέψεις ότι δεν σου αξίζει κανένας να σου φέρεται υποτιμητικά. Να πιστέψεις ότι σου αξίζει κάποιος που θα σε αγαπάει και θα σε σέβεται όπως και εσύ αυτόν, για να μπορέσεις και να ξεπεράσεις τον προηγούμενο και να βρεις έναν επόμενο που θα σε κάνει να νιώθεις όμορφα.

Ειρήνη Παταργιά

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

[email protected]

www.selfcare.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ερωτική απογοήτευση: 5 χρήσιμα tips για να τον ξεπεράσεις

Ερωτική απογοήτευση: Φοβάμαι να δεθώ μαζί του μήπως πληγωθώ και πάλι…

Τον αγαπώ αλλά δεν τον έχω! Γιατί μπλέκω πάντα σε αδιέξοδες σχέσεις;

 

Σχετικά άρθρα