Διατροφικά προβλήματα: Τι μπορεί να σου… κόψει εντελώς την όρεξη;

Όσο περνάνε τα χρόνια έχω όλο και πιο πολλά διατροφικά προβλήματα, λόγω του άγχους μου. Κλείνει το στομάχι μου και μπορεί να κάνω και τρεις μέρες να φάω. Μόλις γίνομαι καλά, πάλι τα ίδια…

Στο ερώτημά σας απαντά ο Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σίγουρα όσο μεγαλώνουμε οι αντοχές όλων μειώνονται. Αυτό που πραγματικά θα σας βοηθούσε θα ήταν να μοιραστείτε όλα αυτά, τα οποία δυσκολεύεται να διαχειριστείτε με κάποιον επαγγελματία ψυχολόγο.

Κατά την προσωπική μου άποψη, συνήθως κάθε πρόβλημα έχει τουλάχιστον δύο λύσεις, όπως επίσης αυτές τις λύσεις δεν είναι απαραίτητο να τις βρείτε εσείς προσωπικά. Επίσης, ο τομέας της διατροφής όταν δεν περιλαμβάνει τρόφιμα με πολλά θρεπτικά στατικά αυτό δημιουργεί επιπλέον στρες στον οργανισμό.

Επίσης, η άσκηση αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα μείωσης του στρες. Άλλα σημαντικά πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε θα ήταν ο διαλογισμός, η ρεφλεξολογία, η αρωματοθεραπεία που αποτελούν εναλλακτικές θεραπείες οι οποίες θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν σημαντικά.

Τα πάντα, όμως, ξεκινούν από το να μπορέσετε να μοιραστείτε τα βασικά θέματα που σας απασχολούν διαφορετικά από ότι μέχρι σήμερα.  Αυτό το πρόβλημα που περιγράφεται φαίνεται να επιδεινώνεται όλο και περισσότερο.

Θα σας πρότεινα, σήμερα κιόλας, να αναζητήσετε κάποια επαγγελματική βοήθεια ώστε σιγά-σιγά να καταφέρετε να διαχειρίζεται όλα τα σημαντικά και ασήμαντα θέματα της καθημερινότητας με περισσότεροι ψυχραιμία, λογική και κυρίως χωρίς να βλάπτετε τον εαυτό σας. Ακόμα και αυτό είναι ο περιορισμός της τροφής, άρα προκαλώντας ασυνείδητα μια διαρκή υποθρεψία.

Ευάγγελος Ζουμπανέας
Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Ιδρυτής Επιστημονικής Ομάδας Διατροφή www.diatrofi.gr 
Διευθύνων Σύμβουλος ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr 
www.diet-coaching.gr 
Μεσολογγίου 51, Νέα Ιωνία 14231
2102718360 6977436598

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχετικά άρθρα