Ακρόπολη: Γιατί δεν άφησαν Γερμανίδες τουρίστριες να μπουν;

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως δεν επέτρεψαν σε Γερμανίδες τουρίστριες να μπουν στην Ακρόπολη λόγω της αρχαιοελληνικής ενδυμασίας τους.

Πρόκειται για νεαρές τουρίστριες που επιχείρησαν να επισκεφθούν την Ακρόπολη το Σάββατο (11/5), σύμφωνα με όσα δημοσίευσε ο ΣΚΑΙ.

Φορούσαν ενδυμασία που ευτελίζει τον χώρο

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως αρχαιοφύλακες του χώρου δεν επέτρεψαν την είσοδο σε Γερμανίδες με τη δικαιολογία ότι φορούσαν ενδυμασία που ευτελίζει το σημείο.

Από την άλλη, η αρχαιοφύλακας δήλωσε στο κανάλι ότι οι κοπέλες είχαν «επαγγελματία φωτογράφο μαζί τους και έπρεπε να έχουν ειδική άδεια».

«Είπαν ότι είμαστε πολύ γυμνές»

«Αν ήταν στο Μαρόκο, στη Σαουδική Αραβία ή στο Ντουμπάι θα ήταν κατανοητό. Αν έμπαινα σε τζαμί στο Ιράν, θα ήμουν προετοιμασμένη», δήλωσε στα ΝΕΑ η μια από τις τουρίστριες.

Και συνέχισε: «Όμως είναι στην Ελλάδα και την Ευρώπη; Δεν μπορεί να μας λένε ότι για την είσοδο στην Ακρόπολη υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας».

«Η κυρία στην είσοδο μας είπε ότι δεν ήμαστε ντυμένες κατάλληλα, ότι είμαστε πολύ γυμνές. Δεν είναι αλήθεια. Πολλοί ήταν με λιγότερα ρούχα ή φορώντας σορτς και μπήκαν», συμπλήρωσε μια ακόμα.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ιστορική απόφαση από το ΚΑΣ: «Χτίζουν» ξανά τον Παρθενώνα!

Καιρός: Έπεσε κεραυνός στην Ακρόπολη – Τραυματίστηκαν άνθρωποι

Ώρα της Γης: Εντυπωσιακό βίντεο από την Ακρόπολη στο σκοτάδι!

Σχετικά άρθρα