Κτηματολόγιο: Επιπλέον παράταση – Ποια είναι τα κύρια προβλήματα

Σε επιπλέον παράταση για τη συλλογή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, εξαιτίας της χαμηλής προσέλευσης ιδιοκτητών.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», το υπουργείο δέχεται πιέσεις προκειμένου να προχωρήσει σε επιμήκυνση του χρόνου ώστε να πεισθούν όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους.

Ήρθε νέα τροπολογία

Για να αλλάξουν όμως, τα χρονικά όρια που προβλέπονται θα πρέπει να αλλάξει και ο νόμος. Γι’ αυτό σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, έγινε αποδεκτή η κατάθεση σχετικής τροπολογίας από βουλευτές προκειμένου να δοθεί το πράσινο… φως για παράταση ως έξι μήνες.

Η παράταση δίνεται με τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχθηκε ο Γιώργος Δημαράς, σημειώνοντας ότι ρυθμοί προσκόμισης των απαραίτητων εγγράφων είναι εξαιρετικά χαμηλοί. Ο μέσος όρος κτηματογράφησης βρίσκεται περίπου στο 15%.

Ποια είναι τα κύρια προβλήματα;

Μερικά από τα κύρια προβλήματα είναι οι ανύπαρκτοι τίτλοι ιδιοκτησίας, οι κάτοικοι εξωτερικού που λείπουν για χρόνια, η αδυναμία εντοπισμού ιδιοκτηρίας καθώς και το κόστος αφού κυμαίνεται από 200 έως 1.000 ευρώ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κτηματολόγιο: Πόσο κοστίζει η δήλωση ακινήτου

Κτηματολόγιο: Πώς και μέχρι πότε μπορείτε να διορθώσετε τα λάθη

Άνοιξε το κτηματολόγιο Αθηνών-Τι να κάνετε για να μη χάσετε τη περιουσία σας

Κτηματολόγιο 2019: Πώς να αποφύγετε τις παγίδες;

Σχετικά άρθρα