Η προετοιμασία του παιδιού σου για το… μεγάλο σχολείο

Είναι λογικό, οι περισσότεροι γονείς να εκφράζουν το άγχος τους για την προετοιμασία των παιδιών τους που αφήνουν σιγά-σιγά το νηπιαγωγείο και προχωρούν προς το κατώφλι του μεγάλου σχολείου, όμως το άγχος αυτό σίγουρα μπορεί να περιοριστεί με την κατάλληλη σχολική προετοιμασία.

Γράφει η Μάρθα Ηλιοπούλου, Ειδική Παιδαγωγός – Φιλόλογος

iliopoulou

Οι προμαθητικές δεξιότητες

Ακολουθώντας λοιπόν το ταξίδι της προετοιμασίας των μικρών μας πρωταγωνιστών, για την είσοδό τους στην Α’ δημοτικού, είναι σημαντικό να αναφερθούμε και στην ανάπτυξη προμαθηματικών δεξιοτήτων. Το παιδί καλείται να γνωρίζει βασικές προμαθηματικές έννοιες, οι οποίες θα διευκολύνουν την ομαλή μετάβασή του σε αριθμητικές πράξεις και υπολογισμούς, πριν την ένταξή του στο σχολικό πλαίσιο.

paidia epistrofh sxoleio

Συνοπτικά, οι προμαθηματικές δεξιότητες περιλαμβάνουν την αναγνώριση αριθμών και την αντίληψη των ποσοτήτων, την ικανότητα σύγκρισης αριθμών με την εύρεση μεγαλύτερου-μικρότερου,αλλά και την ακολουθία τους. Τέλος, η έννοια της πρόσθεσης και της αφαίρεσης, ανήκουν επίσης στις προμαθηματικές δεξιότητες, οι οποίες θα οδηγήσουν το παιδί στην μετέπειτα κατανόηση πιο σύνθετων μαθηματικών δεξιοτήτων, με εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχολική ετοιμότητα: Ποιες δεξιότητες πρέπει να έχει ένα παιδί στην Α’ Δημοτικού;

Σχολική ετοιμότητα: Tips για να μη φοβηθεί στο… μεγάλο σχολείο!

Σχολική ετοιμότητα: Και αν δεν είναι έτοιμο το παιδί να πάει σχολείο;

Σχετικά άρθρα