Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Τα καλύτερα βιβλία;

Η παιδοψυχίατρος Μερσύνη Αρμενάκα μας πρότεινε δυο βιβλία, που απαντούν στο ερώτημα: “Πώς θα μιλήσω στα παιδιά μου για το σεξ;” Αξίζει να τα διαβάσετε. Και αν δεν έχετε τη δυνατότητα να να αγοράσετε, σας τα κάνουμε δώρο.

“Τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός”, εκδόσεις Πατάκη. 

Τα μικρά παιδιά ρωτούν τόσο πολλά για το σώμα τους, για το τι διαφοροποιεί ένα κορίτσι από ένα αγόρι και για το πώς κι αυτά τα ίδια ήρθαν στη ζωή. Είναι πολύ περίεργα. Το βραβευμένο συγγραφικό και καλλιτεχνικό δίδυμο των Ρόμπι Χάρρις και Μάικλ Έμπερλυ, με ένα βιβλίο γραμμένο σε απλή γλώσσα, με ευχάριστη εικονογράφηση, και σαφείς και επιστημονικά ακριβείς πληροφορίες, απαντά σε όλες αυτές τις ατέρμονες και απολύτως φυσιολογικές ερωτήσεις των παιδιών. Πρόκειται για ένα βιβλίο που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά από 4 ετών και άνω να γνωρίσουν το σώμα τους και να νιώσουν περήφανα και άνετα γι’ αυτό. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άνεση από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους βιβλιοθηκονόμους και τους επαγγελματίες υγείας, μαζί με τα παιδιά.΄Οι εκδόσεις Πατάκη προσφέρουν για τους αναγνώστες μας δυο αντίτυπα.

Αν θες να κερδίσεις το βιβλίο, γίνε μέλος στο Mπορώ Club (στείλε στο [email protected] ) και δήλωσε συμμετοχή. 

 

“Ας μιλήσουμε για το σεξ”, Εκδόσεις Πατάκη

Από το 1994 που εκδόθηκε για πρώτη φορά το βιβλίο αυτό, εκατομμύρια νέοι άνθρωποι έχουν ανατρέξει στις σελίδες του, βρίσκοντας αξιόπιστες και κατανοητές απαντήσεις για ζητήματα όπως: την εφηβεία, τις αλλαγές στο σώμα, την αναπαραγωγή, το σεξ και τη σεξουαλική υγεία, την εγκυμοσύνη, την γέννηση, την οικογένεια.

Βέβαια το βιβλίο αναφέρεται και στα φλέγοντα ζητήματα  για την αντισύλληψη, το εμβόλιο κατά των κονδυλωμάτων, του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου του HIV/AIDS, και με ένα καινούριο κεφάλαιο για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του ίντερνετ. Το “Ας μιλήσουμε για το σεξ” δίνει στους νέους την πληροφόρηση που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιείς και ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους.

Οι εκδόσεις Πατάκη προσφέρουν για τους αναγνώστες μας δυο αντίτυπα.

Αν θες να κερδίσεις το βιβλίο, γίνε μέλος στο Mπορώ Club (στείλε στο [email protected]) και δήλωσε συμμετοχή. 

 

Σχετικά άρθρα