Τι μπορεί να πάθεις εάν βάζεις γυάλινο δονητή στον κόλπο σου!

Λόγω του τηλεοπτικού… χαμού που επικρατεί από την μυθική σειρά Game Of Thrones, όπου τα ξίφη από δρακόγυαλο έχουν παίξει τον δικό τους πολύ σημαντικό ρόλο, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με ένα άλλο… ξίφος από γυαλί που μπορεί να έχεις στο συρτάρι σου: Φυσικά και αναφερόμαστε στον γυάλινο δονητή και το εάν θα πρέπει τελικά να τον χρησιμοποιείς ή όχι.

 

Δονητής, αυτός ο άγνωστος!

Γενικά, όλες οι γυναίκες (θέλουμε να) έχουμε μια ποικιλία από sex toys, άλλες μεγαλύτερη κι άλλες μικρότερη. Ουδέν μεμπτόν, αφού τα sex toys και η χρήση τους είναι από τις πιο υγιείς εκφάνσεις της ερωτικής μας ζωής, σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά και με μαρτυρίες.

Το πιο συνηθισμένο sex toy είναι ο δονητής που βγαίνει σε διάφορα μεγέθη και από διάφορα υλικά: πλαστικό, σιλικόνη, αλλά και γυαλί.

Ναι, εάν δεν το ήξερες ο δονητής από γυαλί δεν περνάει απαρατήρητος από τις πελάτισσες των sex shops, ίσως και λόγω της διαφάνειας που τον χαρακτηρίζει.

Το ερώτημα που απασχολεί όλες τις γυναίκες που έχουν στο συρτάρι τους ή κάπου αλλού έναν δονητή από γυαλί κρυμμένο είναι εάν είναι ασφαλής και κυρίως ακίνδυνος για την υγεία του κόλπου τους.

Ο προβληματισμός προκύπτει από το γεγονός ότι το γυαλί από μόνο του είναι ένα αρκετά πορώδες υλικό, που μπορεί να συγκεντρώσει πολλά βακτήρια.

Ειδικό καθάρισμα

Αυτό σημαίνει ότι εσύ, ναι μεν, πλένεις τον δονητή σου καλά με σαπούνι και ζεστό νερό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τον απολυμαίνεις επαρκώς, ώστε τα βακτήρια που συγκεντρώνονται στην επιφάνειά του να μην περάσουν στον κόλπο σου, προκαλώντας σου διάφορες ενοχλητικές καταστάσεις, όπως ουρολοιμώξεις ή κολπίτιδες.

Εκτός από ένα καλό απολυμαντικό, θα πρέπει να στεγνώσεις και να αποθηκεύσεις καλά τον δονητή σου μετά το πλύσιμο μιας και αν μείνει επάνω του υγρασία, τότε είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν μύκητες, που μπορεί να μας προκαλέσουν σημαντικά γυναικολογικά προβλήματα.

Τι να προσέξεις

Πάντα, μα πάντα, θα πρέπει τον δονητή σου, από όποιο υλικό κι αν είναι να το απολυμαίνεις και να τον πλένεις καλά τόσο πριν όσο και μετά τη χρήση του. Εκτός από το καλό καθάρισμα και προσεκτικό στέγνωμά του θα πρέπει να τον αποθηκεύσεις σωστά και καλυμμένο, ώστε να μην συγκεντρώνει ακάρεα και σκόνη.

Τέλος, μην διστάσεις πριν τον βάλεις στον κόλπο σου, να του «φορέσεις» ένα προφυλακτικό. Έτσι και την υγεία σου προστατεύεις, αλλά και το… παιχνίδι κάνεις πιο ευχάριστο με το λιπαντικό που υπάρχει στο προφυλακτικό.

Καλή διασκέδαση

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δονητής στο σεξ: Τι ζημιά παθαίνει ο γυναικείος κόλπος;

Με αυτά τα sex toys «παίζουν» τα ζευγάρια…

Σχετικά άρθρα