Ελλάδα – Τουρκία: Παράνομη NAVTEX στην «καρδιά» του Αιγαίου

Με παράνομη NAVTEX στην… καρδιά του Αιγαίου φαίνεται πως συνεχίζεται για 4η ημέρα η τουρκική ναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος».

Όπως μεταδίδει το news, εκτελούνται σενάρια πολέμου και κρίσεων στη θάλασσα, και με τη δοκιμή και χρήση όλων των εγχώριων οπλικών συστημάτων.

Υπάρχει και άσκηση για την αντιμετώπιση πιθανής επίθεσης σε τουρκική πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ναυτικών δυνάμεων του νότου, αντιναύαρχο Χασάν Οζγιούρτ.

Όλες οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από το ελληνικό ΠΝ

Τα τοπικά ΜΜΕ της γειτονικής χώρας αναφέρουν πως την πρώτη μέρα ασκήθηκαν σε σενάρια άμυνας σε επίθεση τρομοκρατών, τη δεύτερη σε βολές πυροβόλων στον κόλπο του Ξηρού και την τρίτη στην άμυνα ενάντια σε επιθέσεις αεροσκαφών.

Το πρωί της Πέμπτης (16/5), σύμφωνα με το news, η Τουρκία εξέδωσε και μια παράνομη NAVTEX. Με αυτή δέσμευσε περιοχή στα διεθνή ύδατα, νοτιοδυτικά της Χίου για άσκηση έρευνας και διάσωσης.

Από την άλλη, αίσθηση προξένησε στην Αθήνα η αβλαβής διέλευση που πραγματοποίησε η φρεγάτα Σαλίχ Ρέις, από την περιοχή του Σουνίου. Πάντως, σε κάθε περίπτωση παρακολουθείται στενά από μονάδα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ανεβάζει τους τόνους η Τουρκία για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου

Τουρκία: Μυρίζει… μπαρούτι από τις νέες εκλογές στην Πόλη

Σάλος από το «παιχνίδι» της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Δολοφονία Κασόγκι: Αυτοκτόνησε ο ένας ύποπτος σε φυλακή της Τουρκίας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ωμή» απειλή από την Τουρκία κατά των ΗΠΑ για τα F-35

Σχετικά άρθρα