Οι φίλες μου με απομάκρυναν. Νιώθω τόσο πληγωμένη…

Είμαι 20 χρόνων και σπουδάζω στο εξωτερικό. Πριν έρθω εδώ το καλοκαίρι δηλαδή οι φίλες μου από την Ελλάδα με απομάκρυναν ενώ κάναμε 9 χρόνια παρέα επειδή όπως είπαν δεν ταιριάζαμε πια. Αυτό ισχύει γιατί έκανα νέες παρέες που όντως είχαμε κοινά ενδιαφέροντα. Παρ’ όλα αυτά, ο τρόπος που το έκαναν με πλήγωσε απίστευτα πολύ. Εδώ το πρώτο εξάμηνο έκανα παρέα με ένα παιδί από την πόλη μου και με άλλους δυο.

Με τον έναν πήγε πιο πολύ στο ερωτικό και όταν εγώ το σταμάτησα με απομάκρυναν. Άρχισα να κάνω παρέα με κάτι αλλά παιδιά που όμως εξαρχής ήταν μια δεμένη παρέα, όμως και πάλι με βάζανε στα πλάνα τους για εξόδους.

koritsi thlipsi

Τώρα που γυρίσαμε από τις διακοπές του Πάσχα όμως φαίνονται απόμακροι λες και τους έκανα κάτι. Νιώθω παρά πολύ μόνη και παρά πολύ στεναχωρημένη διαρκώς και δεν ξέρω αν θα αντέξω.

Με τους γονείς μου δεν το ξανασυζητάω γιατί τους στεναχωρώ και τους ίδιους. Απλά θέλω μια παρέα μου να με δέχεται και να τους δέχομαι και να περνάμε καλά. Δεν ξέρω τι να κάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Ειρήνη Παταργιά

Η φιλία είναι ένα πολύτιμο αγαθό αλλά και ταυτόχρονα δύσκολο μερικές φορές να κρατηθεί ζωντανό. Απαιτεί ευελιξία στο να προσαρμόζεσαι στις ανάγκες και τις αλλαγές του άλλου, χρόνο και ειλικρινή επικοινωνία.

Η μετάβαση από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή

thlipsi lipi vroxi

Ειδικά στην ηλικία σου βλέπουμε πολλές φιλίες να χαλάνε εξαιτίας κυρίως του γεγονότος ότι το άτομο μεταβαίνει από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή. Αυτή η μετάβαση εμπεριέχει μέσα της πολλές αλλαγές στον καθένα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στις σχέσεις του με τους άλλους.

Θα σου πρότεινα να δεις λίγο καλύτερα κατά πόσο ταιριάζεις με τα άτομα που έχεις επιλέξει να συνάπτεις φιλίες, τη βάση πάνω στην οποία χτίζονται αυτές οι φιλίες και τέλος το πως επικοινωνείς τις σκέψεις και τα συναισθήματα με τους φίλους σου.

 

Ειρήνη Παταργιά

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

[email protected]

www.selfcare.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αισθάνομαι προδωμένη από τις φίλες μου: άλλα δείχνουν κι άλλα κάνουν…

Πόσο δύσκολο είναι να βρω ένα «παρεάκι» να περνάμε καλά και να με καταλαβαίνουν;

Υπάρχει φιλία μεταξύ των δυο φύλων; Οι ειδικοί απαντούν!

 

Σχετικά άρθρα