Ενίσχυση από τις ΗΠΑ: Έφθασαν στην Ελλάδα 71 ελικόπτερα!

Έφθασαν στην Ελλάδα, προερχόμενα από τις ΗΠΑ, τα 70 ελικόπτερα αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior και 1 μεταφορικό ελικόπτερο CH – 47 Chinook, στο πλαίσιο υλοποίησης των υπογραφεισών διακρατικών συμφωνιών για την παραχώρησή τους.

Η εκφόρτωσή τους πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Βόλου και τη διαδικασία παρακολούθησε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Ξεκινά άμεσα η εκπαίδευσή τους

Στη συνέχεια, τα ελικόπτερα πέταξαν με μικτά πληρώματα αποτελούμενα από Έλληνες και Αμερικανούς χειριστές για την έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινά άμεσα η εκπαίδευση των πληρωμάτων τους. «Το ανωτέρω υλικό έχει κριθεί άμεσα επιχειρησιακό και αναμένεται σύντομα η πλήρης αξιοποίησή του», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ενισχύεται σημαντικά η Αεροπορία Στρατού

Τα ελικόπτερα αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior ενισχύουν περαιτέρω τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Αεροπορίας Στρατού και είναι ικανά να ενεργήσουν σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Η επίσημη τελετή ένταξης τους στην Αεροπορία Στρατού τοποθετείται περί τα μέσα Ιουνίου.  Τον αρχηγό ΓΕΣ συνόδευε ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού, υποστράτηγος Χρήστος Ηλιόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Ωμή» απειλή από την Τουρκία κατά των ΗΠΑ για τα F-35

Συνεργασία με τις ΗΠΑ ζητά ο Χουάν Γκουαϊδό για τη λύση της κρίσης στη Βενεζουέλα

ΗΠΑ: Επιβατηγό αεροσκάφος προσγειώθηκε σε ποτάμι – 21 οι τραυματίες

Οι ΗΠΑ «κυνηγούν» τον Τζούλιαν Ασάνζ: Γιατί θέλουν να τον δικάσουν;

Σχετικά άρθρα