Ο Δώρος Δημοσθένους στο Σταυρό του Νότου

Ο Δώρος Δημοσθένους ανεβαίνει στη φιλόξενη σκηνή του Σταυρού του Νότου, με ένα ιδιαίτερο λαϊκό πρόγραμμα. Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι και ένα παλικάρι αποφάσισε να μας ταξιδέψει στην Ελλάδα του Μάρκου, του Τσιτσάνη, του Καλδάρα, του Άκη Πάνου, του Ζαμπέτα και πολλών άλλων λαϊκών δημιουργών. Σε μια Ελλάδα που «χαράματα η ώρα τρείς» καθώς ξημέρωνε μια «συννεφιασμένη Κυριακή», τι καλύτερο από ένα όμορφο ταξίδι στον κόσμο από εκείνα που απλά κλείνεις τα μάτια και σιγοτραγουδάς; Μην φοβάσαι για τα λόγια, τα ξέρεις σίγουρα καθώς έχουν μείνει χαραγμένα μέσα σου χωρίς να ξέρεις το γιατί.

O Δώρος Δημοσθένους που εδώ και χρόνια έχει συνηθίσει να κρατά τον πήχη ψηλά, για πρώτη φορά στον Σταυρό του Νότου παρουσιάζει ένα αμιγές λαϊκό ρεπερτόριο. Επιλογές από τα σπουδαιότερα και πιο αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα, ερμηνευμένα με τον «δωρικό» του τρόπο. Μ αυτό το πρόγραμμα ενώνει όλο το κοινό σε μια συντροφιά που θα τραγουδά μαζί του τα λαϊκά που μας μεγάλωσαν έτσι όπως ταιριάζει στους δημιουργούς, στα τραγούδια και σε εσάς.

Τραγούδια που μιλάνε στην ψυχή του ανθρώπου όσο εκείνος ερωτεύεται, χαίρεται, λυπάται ή πονάει… Μ’άλλα λόγια, όσο ζει, όσο υπάρχει. Μαζί του , ο κορυφαίος μαέστρος Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις και μια παρέα από εκλεκτούς μουσικούς.

Συντελεστές

Βασίλης Δρογκάρης: ακορντέον
Νίκος Κατσίκης: μπουζούκι
Βασίλη Μαζάρακη: βιολί
Παντελής Ντζιάλας: κιθάρα
Φώτης Μυλωνάς: μπάσο, φλάουτο, κλαρινέτο, μαντολίνο

Ημερομηνία:

Τοποθεσία:

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

 

Πηγή:Culturenow.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Εκδηλώσεις σε χώρους πολιτισμού της Αθήνας

Αλέκος Φασιανός – Βαγγέλης Χρόνης: «Διάλογος» ζωγραφικής και ποίησης στο Ίδρυμα Θεοχαράκη!

Σχετικά άρθρα