Γιατί οι γυναίκες θέλουν… σβηστό το φως στο σεξ;

Όταν πρόκειται να έχετε οργασμό, τι συνήθως σκέφτεστε; Για την εκρηκτική αίσθηση που σύντομα θα σας κατακλύσει; Ή στην αστεία έκφραση που μπορεί να έχετε; Αν σας απασχολεί αυτό το τελευταίο ερώτημα, να είστε σίγουρες ότι δεν είστε οι μόνες. Είναι σύνηθες, ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών, να ντρέπονται για την έκφραση του προσώπου που θεωρούν ότι έχουν κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Τα… κακά πρότυπα

Αυτό συβαίνει, μάλλον γιατί ένας μεγάλος αριθμός αισθησιακών κι όχι μόνο ταινιών μας λέει ότι μια γυναίκα υποτίθεται ότι φθάνει στο αποκορύφωμα της απόλαυσης κουνώντας το κεφάλι, με τα μάτια κλειστά, το στόμα ανοιχτό και χωρίς ίχνος ιδρώτα!

Εξαιτίας αυτού του στερεότυπου, οι γυναίκες δεν είναι πάντα άνετες στο να αποκαλύπτουν την αληθινή τους έκφραση και εστιάζουν τόσο πολύ στη σωματική τους εμφάνιση, ώστε να ξεχνούν τον πραγματικό σκοπό του σεξ, που δεν είναι άλλος από το να το απολαύσουν και (γιατί όχι;) να φτάσουν σε οργασμό.

Αν και η ανασφάλεια σχετικά με τη φυσική εμφάνιση επηρεάζει και τα δύο φύλα, οι γυναίκες γενικά εκφράζουν περισσότερες ανησυχίες γι ‘αυτό από τους άνδρες, λένε οι ειδικοί. Η γενική εμφάνιση κι όχι μόνο το πρόσωπο, είναι αντικείμενο προβληματισμού.

Βρείτε ξανά την απόλαυση

Ως αποτέλεσμα, κατά τη διάρκεια του σεξ, οι γυναίκες τείνουν να είναι περισσότερο στο κεφάλι τους, ενώ οι άντρες είναι περισσότερο στο σώμα τους. Αλλά για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τη στιγμή και αφήστε το, πρέπει να απενεργοποιήσετε τον εγκέφαλο. Το άγχος πίσω από τη φυσική εμφάνιση συχνά αφορά έναν φόβο εμπαιγμών ή απόρριψης. Και το παράδοξο αυτής της κατάστασης είναι ότι η έκφραση που πολλές γυναίκες προσπαθούν να αποφύγουν θεωρούνται από τους περισσότερους εταίρους ως πολύ συναρπαστικές.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη, οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες αισθάνονται πιο αρρενωποί και κερδίζουν μεγαλύτερη σεξουαλική εκτίμηση, όταν φαντάσιώνονται τη σύντροφό τους που έχει οργασμό κατά τη διάρκεια μιας σχέσης. Θέλουν να δουν τη σύντροφό τους να το απολαμβάνουν. 

Το να ανησυχείτε για «τέλεια εμφάνιση» κατά τη διάρκεια αυτού του είδους της εμπειρίας θα ήταν σαν να κοιτάτε ένα δώρο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς ποτέ να το ανοίξετε. Θυμηθείτε ότι ο σκοπός του σεξ είναι να διασκεδάσετε και αν είστε αρκετά κοντά με τον σύντροφό σας, γιατί να μην πηγαίνετε απευθείας στο… θέμα;

Καλή διασκέδαση!

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι μπορεί να πάθεις εάν βάζεις γυάλινο δονητή στον κόλπο σου!

Σεξουαλικός προσανατολισμός: Μπορεί μια γυναίκα να γίνει ξαφνικά λεσβία;

Σχετικά άρθρα