Νέες ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια – Ποιους αφορά

Νέες λύσεις ρυθμίσεων αφορά όσους έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια στη στεγαστική πίστη (κόκκινα δάνεια) και ήδη βρίσκονται σε αδυναμία να τα πληρώσουν.

Θα περιλαμβάνει και «κούρεμα» μέχρι και περίπου 35% από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, όπως ενημέρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Παύλος Μυλωνάς σε συνέντευξη Τύπου.

Αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις

Ο κ. Μυλωνάς διευκρίνισε ότι οι ρυθμίσεις αυτές γίνονται με συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις, για όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη και είναι συνεργάσιμοι.

Στόχος η ενδυνάμωση των μακροχρόνιων σχέσεων συνεργασίας με τους πελάτες της. Εξάλλου, οι προϋποθέσεις επιτυχούς ολοκλήρωσης του σχεδίου είναι ευνοϊκοί.

«Σύμμαχος» της όλης διαδικασίας είναι η βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος που ευνοεί την υλοποίηση της συγκεκριμένης παροχής.

Γενικότερα φανέρωσε ότι το πρόγραμμα μετασχηματισμού θα δώσει τη δυνατότητα να αναδειχθεί και πάλι η Εθνική Τράπεζα, ως το κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, με αρωγό την ισχυρή δέσμευση των ανθρώπων της.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σας αφορά: Χρήσιμα παραδείγματα για τις 120 δόσεις

Ποιες λύσεις προτείνουν οι τράπεζες για τα «κόκκινα δάνεια»

120 δόσεις: Πώς θα γίνουν οι ρυθμίσεις των χρεών

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X