Eurovision 2019: Πώς ψηφίζει το τηλεοπτικό κοινό στον τελικό

Απόψε (18/5) διεξάγεται ο τελικός της Eurovision με την Ελλάδα και την Κατερίνα Ντούσκα να εμφανίζεται στην 13η θέση, ενώ η Κύπρος και η Τάμτα έχουν την 11η.

Στον τελικό παίρνουν μέρος 26 χώρες που προέκυψαν από τους δύο ημιτελικούς, τις χώρες των «Big Five» και τη διοργανώτρια χώρα.

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης έχει ως εξής:

  1. Μάλτα
  2. Αλβανία
  3. Τσεχία
  4. Γερμανία
  5. Ρωσία
  6. Δανία
  7. Άγιος Μαρίνος
  8. Βόρεια Μακεδονία
  9. Σουηδία
  10. Σλοβενία
  11. Κύπρος
  12. Ολλανδία
  13. Ελλάδα
  14. Ισραήλ
  15. Νορβηγία
  16. Ηνωμένο Βασίλειο
  17. Ισλανδία
  18. Εσθονία
  19. Λευκορωσία
  20. Αζερμπαϊτζάν
  21. Γαλλία
  22. Ιταλία
  23. Σερβία
  24. Ελβετία
  25. Αυστραλία
  26. Ισπανία

Διέρρευσε βίντεο από την πρόβα

Στη σκηνή εμφανίζεται η σούπερ σταρ Μαντόνα, παρουσιάζοντας δύο τραγούδια. Το ένα είναι το νέο της single «Future», από το άλμπουμ «MADAME X» και το άλλο η επιτυχία της «Like a Prayer».

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως έφερε τον δικό της σκηνοθέτη και φωτισμό προκειμένου να γίνουν όλα σύμφωνα με τα υψηλά της στάνταρ, ενώ διέρρευσε και σχετικό βίντεο από την πρόβα της.

Δεν θα είναι όμως μόνο η Μαντόνα που θα εμφανιστεί στον τελικό του διαγωνισμού. Στη σκηνή θα ανέβει και η Ελένη Φουρέιρα, στην ενότητα «Eurovision Legends». Μαζί της θα είναι και οι Conchita Wurst, Mans Zelmerlow και Verka Serduchka.

Ο τελικός της 64ης διοργάνωσης θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 στις 22:00 και από το κανάλι υψηλής ευκρίνειας της ΕΡΤ, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV πατώντας εδώ.

https://www.instagram.com/p/BxkrG9mHVyE/

Πώς ψηφίζει το τηλεοπτικό κοινό στον τελικό

Στον τελικό ψηφίζουν και οι 41 χώρες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση. Οι τηλεθεατές από την Ελλάδα θα μπορούν να ψηφίσουν:

  • καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Τελικού) ή
  • στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας ή
  • μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App).

https://www.instagram.com/p/BxdMSjLHvk6/

Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κατερίνα Ντούσκα: Η ταλαντούχα, Ελληνοκαναδή που μένει στο Παγκράτι και τραγουδά για μια «Καλύτερη Αγάπη» στη Eurovision 2019 – Η βελούδινη φωνή που θυμίζει Amy Winehouse και Adele έχει έναν αγιάτρευτο… έρωτα

Τελικά θα εμφανιστεί η Μαντόνα στη φετινή Eurovision;

Γιώργος Καπουτζίδης: Οι προβλέψεις του για τα φαβορί της Eurovision 2019

Στον τελικό της Eurovision Ελλάδα και Κύπρος!

Σχετικά άρθρα