Κοζάνη: Θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Κοζάνη βρέθηκε το Σάββατο (18/5) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και με τη Διοίκηση της ΔΕΗ και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Ρήγα, της υφυπουργού Εσωτερικών Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, του προέδρου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, των πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τις ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας και του περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη.

Θερμή η υποδοχή στον πρωθυπουργό

Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ πεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό, ενόψει της ημέρας μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ένα χορευτικό συγκρότημα από την Πτολεμαΐδα χόρεψε ένα πυρρίχιο χορό, του τραγούδησαν ένα ποντιακό δίστιχο. «Εσύ τη χώρα κράτησες την δύσκολη την ώρα. Η χώρα έχει πρωθυπουργό, εσένα θέλει τώρα». Έπειτα η λυράρισα Χριστίνα Κυριακίδου τραγούδησε ποντιακούς σκοπούς.

Παρουσία των δημοσιογράφων ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο έργο που έχει πραγματοποιηθεί, απευθύνθηκε λέγοντας ότι «όπου και πηγαίνω στην Ελλάδα όλοι μου λένε ότι ο Καρυπίδης τα έχει πάρει όλα». Ο περιφερειάρχης του υπενθύμισε την εκκρεμότητα που υπάρχει με την έκπτωση του τιμολογίου του ρεύματος για τις επιχειρήσεις.

«Η ΔΕΗ δεν κινδυνεύει»

Τότε του απάντησε ότι «το μέτρο της μείωσης του τιμολογίου θα είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα για τις επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά όμως θέλει ακόμη δουλειά. Η αποεπένδυση της ΔΕΗ στην περιοχή θα είναι το μεγάλο στοίχημα της δυτικής Μακεδονίας για την επόμενη δεκαετία».

https://www.instagram.com/p/BxkZG-7CKWz/

Ακολούθησε δεύτερη σύσκεψη στην οποία προστέθηκαν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ και εκπρόσωποι από το σωματείο Σπάρτακος. «Η ΔΕΗ πάρα τα όσα ακούγονται δεν κινδυνεύει. Είναι ένα εθνικό κεφάλαιο για την χώρα, είναι μια ισχυρότατη επιχείρηση», ξεκαθάρισε αναφερόμενος στις εργασίες κατασκευής της νέας μονάδας Πτολεμαΐδα 5.

Δείτε μέρος από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γενοκτονία Ποντίων: Προκαλεί ο Ερντογάν – «Διώξαμε τους εισβολείς»

Αλ. Τσίπρας – Λαμία: Η σέλφι με πιτσιρικά και ο… Άρης Βελουχιώτης

Αλέξης Τσίπρας: «Στις 26 Μαΐου έρχεται μια νέα μεγάλη νίκη του λαού μας»

Αλ. Τσίπρας: «Στη μνήμη του πατέρα μου χρωστώ μια απάντηση»

Σχετικά άρθρα