Duncan Laurence: Νικητής στη Eurovision 2019 το μεγαλύτερο φαβορί – Τα δύσκολα εφηβικά χρόνια, το bullying εναντίον του και ένα τραγούδι γεμάτο πόνο

Νικητής στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision (2019) αναδείχτηκε ο Duncan Laurence από την Ολλανδία, το μεγαλύτερο και πιο σταθερό φαβορί.

Χρειάστηκαν 44 ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει η Ολλανδία στην κορυφή της Eurovision. Ήταν το 1975, χάρη στο συγκρότημα Teach-In με το τραγούδι «Ding-A-Dong».

«Όταν πιστεύεις στη μουσική σου, όταν πιστεύεις στο καλλιτεχνικό σου ταλέντο, και με σκληρή δουλειά, μπορείς να το κάνεις και να φτάσεις στην κορυφή».

https://www.instagram.com/p/Bxo3bERIzqV/

Είναι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος

Ο Dunkan είπε στο κοινό ότι την ώρα που ανακοινωνόταν η βαθμολογία, ένιωθε την καρδιά του να χτυπά πολύ δυνατά. Είναι μια στιγμή που δεν μπορεί να περιγράψει με λόγια, όπως τόνισε.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Η ψηφοφορία κράτησε πολλή ώρα. Του χρόνου δεν θα έπρεπε να το κάνετε αυτό ξανά γιατί μπορεί κανείς να πάθει έμφραγμα», σχολίασε αστειευόμενος.

Κέρδισε με 492 πόντους

Ο γοητευτικός καλλιτέχνης κατάφερε να κερδίσει κριτικούς και κοινό συγκεντρώνοντας 492 πόντους, 231 από την επιτροπή 41 χωρών και 261 από το κοινό.

Άφησε πίσω του την Ιταλία με τον Mahmood και το «Soldi» με 27 πόντους διαφορά και τη Ρωσία με τον Sergey Lazarev και το «Scream» με 123 πόντους, με το τραγούδι του να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

https://www.instagram.com/p/BxneJFtoCXQ/

Πάντα… φλέρταρε με την πρωτιά

Για μήνες, σχεδόν από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης της συμμετοχής του στον Διαγωνισμό Τραγουδιού, παρέμενε στην πρώτη πεντάδα των στοιχημάτων για το ποιος θα είναι ο νικητής.

Πολλές φορές μάλιστα, το τραγούδι του «Arcade»… φλέρταρε με την πρώτη θέση με κύριους αντιπάλους του τη Ρωσία, την Ιταλία, την Αυστραλία και το Αζερμπαϊτζάν.

Το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του

Το πραγματικό του όνομα είναι Duncan de Moor αλλά επιλέγει να χρησιμοποιεί στην καριέρα του το «Duncan Laurence».

Η νίκη του στη Eurovision ίσως να είναι και το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του, αφού πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 25 του χρόνια, γεννημένος τον Απρίλιο του 1994.

https://www.instagram.com/p/BxmLFAbIJOM/

Μιλά ανοιχτά για την ταυτότητά του

«Είμαι κάτι παραπάνω από ένας καλλιτέχνης, είμαι άνθρωπος. Είμαι ζωντανό οργανισμός, είμαι bisexual, είμαι μουσικός», είχε δηλώσει στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

«Υπερασπίζομαι πολλά πράγματα. Και είμαι περήφανος που έχω την ευκαιρία να δείξω τι και ποιος είμαι», προσέθεσε.

Έχει «γευτεί» τον ανθρώπινο πόνο

Όπως αναφέρθηκε και στο βίντεο που έπαιξε πριν ερμηνεύσει το τραγούδι του στο Τελ Αβίβ, ο Duncan είναι άτομο που έχει περάσει δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια λόγω του bullying που του ασκούσαν.

Βιώνοντας λοιπόν, τον ανθρώπινο πόνο και την κοινωνική αποξένωση στην αρχή, επέλεξε ένα ιδιαίτερα δυνατό τραγούδι.

Η συγκινητική, κρυμμένη ιστορία του τραγουδιού

«Οι στίχοι είναι εμπνευσμένοι από την ιστορία ενός ανθρώπου που αγάπησα βαθιά και ο οποίος πέθανε σε πολύ νεαρή ηλικία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε βρει τον έρωτα της ζωής του και τον έχασε», αποκάλυψε ο ίδιος.

«Περίμενε να επιστρέψει όμως μάταια. Αυτό δεν έγινε ποτέ και εκείνος έφυγε νωρίς από τη ζωή. Σκοπός μου είναι αυτή η δική μου τραυματική εμπειρία να αγγίξει τον κάθε έναν ξεχωριστά».

«Μετατράπηκε από μια πολύ προσωπική ιστορία, σε μια ιστορία με την οποία ο καθένας θα μπορούσε να ταυτιστεί. Το Arcade είναι ένα τραγούδι για την προσμονή. Προσμένεις κάτι που μοιάζει απλησίαστο», κατέληξε.

https://www.instagram.com/p/BrNUq6Tgiyq/

Λάτρευε ανέκαθεν τη μουσική

Παρότι, είναι με πεσιμιστικούς στίχους αναφερόμενος στον χαμό φίλης του εξαιτίας της αναμονής μιας αγάπης, υποστηρίζει πως έχει θετικό μήνυμα.

Ο Laurence ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα σε Ακαδημία στην πόλη Tilburg, παίζοντας σε πολλά μουσικά συγκροτήματα.

https://www.instagram.com/p/BxiZxVEgEzy/

Πήρε μέρος στο «The Voice»

Αποφοίτησε το 2017 και αποφάσισε να λάβει μέρος στην πέμπτη σεζόν του «The Voice of Holland» με μέντορα την Ilse DeLange.

Μαζί με τον Jihad Rahmouni, έγραψαν το τραγούδι «Closer» για το δίδυμο TVXQ για το άλμπουμ «New Chapter #1: The Chance of Love».

https://www.instagram.com/p/BxhuRQcIw7p/

Η μεγάλη… έκπληξη του διαγωνισμού

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έμοιαζε με σκωτσέζικο ντους, με τη μεγάλη… έκπληξη να έρχεται από τη Βόρεια Μακεδονία διεκδικώντας την πρώτη θέση.

Αν και ήταν από τις αγαπημένες εμφανίσεις των κριτικών επιτροπών, στην ψήφο του κοινού η Tamara Todevska με το «Proud» πήρε μόλις 58 βαθμούς, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 8η θέση.

https://www.instagram.com/p/BxiULr_AcNF/

H πιο αμήχανη στιγμή στη διοργάνωση

Την ώρα που ανακοινώνονταν οι βαθμολογίες της μεγάλης βραδιάς, τα μέλη του συγκροτήματος Hatari σήκωσαν πανό, με τα χρώματα της Παλαιστίνης.

Μόλις έγινε αντιληπτή η κίνησή τους αρκετοί από το κοινό γιούχαραν. Οι παρουσιαστές αγνόησαν το γεγονός και συνέχισαν. Η αποστολή της Ισλανδίας φαίνεται πως είναι υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

Ποια χώρα πήρε 0 βαθμούς;

Από την άλλη, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η Γερμανία δεν πήρε ούτε έναν βαθμό από το κοινό, ενώ τν πρώτη θέση στο televoting πήρε η Νορβηγία, προς έκπληξη όλων.

Όσο για την Ελλάδα και την Κύπρο, δεν κατάφεραν να περάσουν στην τελική δεκάδα. Η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα τερμάτισε στην 21η θέση και η Κύπρος με την Τάμτα στην 15η θέση.

Γιούχαραν Ελλάδα και Κύπρο για 12άρι

Συγκεκριμένα, η χώρα μας πήρε 47 βαθμούς από τις επιτροπές και μόνο 24 από το κοινό ενώ η Κύπρος 69 βαθμούς από τις επιτροπές και 32 από το κοινό.

Εντύπωση, για μια ακόμη φορά, προκάλεσε το γεγονός πως όταν ανακοινώθηκε πως η Ελλάδα πήρε το 12αρι από την Κύπρο, κάποιοι γιούχαραν.

https://www.instagram.com/p/BxnqYEYoB4U/

Αλλά δεν έκαναν βέβαια το ίδιο όταν η Δανία έδωσε τους 12 βαθμούς της στη γειτονική Σουηδία.

Ηλιάνα Φασόλη

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κατερίνα Ντούσκα: Η ταλαντούχα, Ελληνοκαναδή που μένει στο Παγκράτι και τραγουδά για μια «Καλύτερη Αγάπη» στη Eurovision 2019 – Η βελούδινη φωνή που θυμίζει Amy Winehouse και Adele έχει έναν αγιάτρευτο… έρωτα

Μαριάννα Τόλη: Η καλλιτέχνης με τα πολλά ταλέντα- Το «Μάθημα Σολφέζ» στη Eurovision, τα 20 χρόνια γάμου και ο αποχαιρετισμός της φίλης της Σεμίνας Διγενή

Νέτα Μπαρζιλάι: Το #MeToo νίκησε στη φετινή Eurovision – Το «πολύχρωμο» κορίτσι με τα περιττά κιλά και τη μαγική φωνή

Σαλβαντόρ Σομπράλ: Ο ντροπαλός νικητής της Eurovision που συγκίνησε όλη την Ευρώπη με την ιστορία του

H Ρωσία καινοτομεί και συγκινεί: Στέλνει στη Eurovision τη Yulia Samoylova, που κινείται με αμαξίδιο!

Demy: Το πανέμορφο κορίτσι της Eurovision – Από τα αμφιθέατρα της Νομικής στις λαμπερές πίστες

Conchita Wurst: Νικήτρια της Eurovision 2014 – Ποια είναι στην πραγματικότητα

Τζώνη Καλημέρης: Ο πολίστας που κατέκτησε την τηλεόραση – Η μάχη με τον καρκίνο, τα δύο διαζύγια και οι νέες κατακτήσεις

Σχετικά άρθρα