Μπαράζ επιθέσεων: Μπουνιές, κλωτσιές και συλλήψεις

Άγνωστοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στον Άλιμο και τη Νέα Ιωνία, καθώς και σε μηχανήματα ΑΤΜ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σημειώνεται ότι έγιναν συνολικά είκοσι προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Τα δύο άτομα δεν συνελήφθησαν για τις επιθέσεις, αλλά επειδή ήταν αλλοδαποί που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα.

Οι επιθέσεις στα γραφεία της ΝΔ έγιναν στη 01:40 παράλληλα στον Άλιμο και τη Νέα Ιωνία. Άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία και έβαλαν φωτιά και στις δύο περιπτώσεις με αποτέλεσμα τα γραφεία να υποστούν ζημιές. Παράλληλα, την ίδια περίπου ώρα έγιναν δυο εμπρηστικές επιθέσεις σε μηχανήματα ΑΤΜ στη Γλυφάδα. Ακολούθησαν και άλλες σε ΑΤΜ στου Ζωγράφου και στα Πετράλωνα.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μπουνιές και κλωτσιές σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο

Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (20/5) έξω από το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου με τη ΝΔ Παναγιώτη Αναγνωσταρά. Δύο άντρες επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και στον αδερφό του, πριν εξαφανιστούν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είχε φύγει από το εκλογικό κέντρο. Τη στιγμή που βρισκόταν στη νησίδα δύο άντρες βγήκαν από ένα σταματημένο βαν και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν.

Το μέρος του δημοτικού συμβούλου πήρε και ο αδερφός του που τον συνόδευε, για να δεχθεί και αυτός στη συνέχεια επίθεση. Όλα έγιναν ξαφνικά και κανείς από το εκλογικό κέντρο δεν πρόλαβε να αντιδράσει, σύμφωνα με το anagnostis.

Αιμόφυρτοι παρέμειναν στον δρόμο και οι δράστες εξαφανίστηκαν. Τα δύο θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν η επίθεση οφείλεται σε πολιτικούς λόγους ή σε προσωπικές διαφορές.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Επίθεση αγνώστων με μολότοφ και βαριοπούλες σε τράπεζα

Επίθεση αγνώστων κατά της ΝΔ – Σύσσωμη η πολιτική κατακραυγή

Επίθεση με μολότοφ: Ο Ν. Βούτσης απαντά για την προσαγωγή του γιου του

Σχετικά άρθρα