Σας ενδιαφέρει: Ποιοι δικαιούνται να μην πληρώνουν διόδια

Την απαλλαγή από την Πέμπτη 23 Μαΐου των κατοίκων του δήμου Ωρωπού και της κοινότητας Βαρνάβα από την πληρωμή όλων των διοδίων (μετωπικά και πλευρικά) ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέλευση κατοίκων στο Καπανδρίτι.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σπίρτζης η απαλλαγή των συγκεκριμένων κατοίκων από τα διόδια, ήταν αποτέλεσμα της επιτυχημένης διαπραγμάτευσης του υπουργείου με την Κοινοπραξία Παραχώρησης του Ε65.

Μέχρι πότε ισχύει η απαλλαγή

Φαίνεται πως τα έσοδα από τα διόδια της περιοχής Αφιδνών και του τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Αθήνα – Λαμία είναι συνδεδεμένα με την παραχώρηση της Ιόνιας Οδού και του Ε65.

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ό,τι είχε δεσμευτεί και για τα διόδια το έκανε πράξη. Πριν ένα χρόνο εξαιρέσαμε από τα πλευρικά διόδια, τους κατοίκους των όμορων δήμων Αχαρνών, Κηφισιάς, Αγίου Στεφάνου, Ωρωπού, τώρα απαλλάσσουμε από τα διόδια τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού και του Βαρνάβα».

Η απαλλαγή θα ισχύσει μέχρι το τέλος του 2022 που θα ολοκληρωθεί η εφαρμογή του νέου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων. Τόνισε πως είναι δίκαιο και αντικειμενικό με στόχο τη μείωση όλων των διοδίων.

Τι αλλάζει στα δρομολόγια του προαστιακού και των ΚΤΕΛ

Ανακοίνωσε παράλληλα, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου και τα δρομολόγια του προαστιακού Αθήνα – Χαλκίδα θα εκτελούνται ανά μισή ώρα κατά τις ώρες αιχμής και ανά μια ώρα την υπόλοιπη ημέρα.

Επίσης, έγινε αναπροσαρμογή όλων των δρομολογίων των ΚΤΕΛ της Αττικής. Δεν θα καταλήγουν πλέον στο κέντρο. Αλλά στους πλησιέστερους κομβικούς σταθμούς του δικτύου του Μετρό όπως η Κηφισιά και η Δουκίσσης Πλακεντίας ή του Προαστιακού. Έτσι θα γίνουν πιο πυκνά και θα μειωθεί το εισιτήριο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μειωμένος ΦΠΑ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να πάρει η μητέρα μου το επίδομα ΟΠΕΚΑ;

Πήραν τη 13η σύνταξη οι δικαιούχοι – Αναλυτικά τα ποσά

Σχετικά άρθρα